Antena 3 CNN Actualitate Locale Gabriela Firea anunță termenul de finalizare al unei parcări supraterane cu 500 de locuri

Gabriela Firea anunță termenul de finalizare al unei parcări supraterane cu 500 de locuri

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat duminică stadiul construcției parcării supraterane Park&Ride Cora Pantelimon. Edilul spune că aceasta ”va fi gata în această toamnă, după șapte ani de blocaje”.

Gabriela Firea anunță termenul de finalizare al unei parcări supraterane cu 500 de locuri
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
31 Mai 2020   •   11:15

„În acest moment, lucrările complicate au fost terminate. Au fost finalizate fundația parcării și fundațiile rampelor, au fost montați peste 30 dintre stâlpii metalici, iar acum se montează traversele metalice. Pentru calea de rulare a tramvaiului, au fost montate curbele, macazul, dar și peste 36 de metri de șine. Vă reamintesc faptul că pentru realizarea parcării a fost schimbată soluția tehnică. Nu era posibilă construirea unei parcări subterane, așa cum s-a dorit inițial de fosta administrație a Capitalei.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Firea spune că noua construcție, prevăzută cu terminal pentru autobuze, va reconfigura toată zona.

”Nu construim doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze și peroane pentru microbuze private. De asemenea, este pregătit terenul și pentru viitoarea stație de metrou din zonă. Astfel, șoferii care vin din afara Capitalei își vor putea lăsa mașinile în parcare și de acolo să circule spre centrul orașului folosind mijloacele de transport în comun.”, a mai spus Gabriela Firea.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 21 de milioane de euro.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close