Antena 3 CNN Actualitate Locale Legenda neștiută din spatele cântecului Zaraza, unul dintre cele mai îndrăgite şlagăre româneşti

Legenda neștiută din spatele cântecului Zaraza, unul dintre cele mai îndrăgite şlagăre româneşti

Legenda neștiută din spatele cântecului Zaraza, unul dintre cele mai îndrăgite şlagăre româneşti
Sursa foto: Foto: captura video
de M.Z.    |    03 Oct 2017   •   14:43

Unul dintre cele mai îndrăgite şi cunoscute şlagăre româneşti, Zaraza, ascunde o legendă tristă. Se spune că Zaraza ar fi fost o brunetă focoasă, celebră în Bucureştiul interbelic, care a sfârşit cu gâtul tăiat, ucisă din gelozie. 

Cristian Vasile este interpretul care a lansat romanţa ”Zaraza”. Frumoasa Zaraza a fost iubita lui Vasile timp de doi ani. De frumuseţea ei a fost atras, în acelaşi timp, un alt lăutar celebru, Zavaidoc. Povestea de iubire dintre Vasile şi Zaraza s-a încheiat brusc în octombrie 1946, într-o seară în care Zaraza a ieşit să cumpere tabac pentru iubitul ei şi a fost ucisă de un ţigan care ar fi fost tocmit de Zavaidoc, potrivit adevarul.ro.

Distrus de durere, Cristian Vasile a zăcut în beţie zile în şir și ar fi încercat chiar să se omoare, spune legenda. Într-un final, el a avut parte de un sfârşit tragic. Bolnav de plămâni, Vasile a suferit o paralizie a corzilor vocale şi o boală de inimă și a murit în iunie 1974. 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close