Antena 3 CNN Actualitate Locale Mesajul care îi distrează pe șoferi, pe un drum din Arad: "Cel care a pus tăbliţa merită tot respectul"

Mesajul care îi distrează pe șoferi, pe un drum din Arad: "Cel care a pus tăbliţa merită tot respectul"

O tăbliţă amplasată pe drumul dintre drumul Zimandu Nou și Sântana, din județul Arad, îi face pe şoferi să înţeleagă ce fel de om a putut abandona deşeuri pe marginea drumului.

Mesajul care îi distrează pe șoferi, pe un drum din Arad: "Cel care a pus tăbliţa merită tot respectul"
Sursa foto: aradon.ro
de Mia Lungu    |    11 Noi 2022   •   21:02

De câteva zile, şoferii care circulă pe drumul judeţean care leagă două localități arădene se amuză pe seama unei tăbliţe care are un mesaj bine ţintit: “Un idiot!”.

Aşa este catalogat cel care a abandonat mai mulţi saci cu gunoaie şi câteva carcase din plastic pe marginea şoselei, lângă un teren agricol.

Şoferii se distrează pe seama tăbliţei, dar în acelaşi timp sunt nemulţumiţi de gunoaiele pe care le văd pe drumuri.

“Nu este prima dată când văd gunoaie abandonate pe acest drum sau pe multe altele din judeţ. Este o nesimţire fără margini, iar cel care a pus tăbliţa merită tot respectul. Dacă s-ar afla cine a aruncat gunoaiele, ar trebui ca pe tăbliţa aia să-i fie scris şi numele”, spune un localnic din Sântana.

Remarcile sale legate de gunoaiele de pe marginea drumurilor sunt cât se poate de corecte, iar asta ne este confirmat şi de către reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Conform informaţiilor pe care le-a transmis instituţia la solicitarea Jurnal Arădean, pe drumurile naţionale din judeţul Arad sau în parcările acestora sunt abandonate tone de gunoaie.

De la deşeuri menajere, la mobilă, echipamente electro-casnice sau instalaţii sanitare. Mai precis, drumarii adună în fiecare lună între 80 şi 120 de metri cubi de gunoaie doar din judeţul Arad.

De exemplu, în septembrie au adunat de pe marginea drumurilor naţionale sau din parcări 89 de metri cubi, adică în jur de 25 de tone, iar în octomnbrie au adunat 115 metri cubi, adică circa 36 de tone.

Garda de Mediu Arad atrage atenţia că pentru abandonarea deşeurilor amenda este cuprinsă între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru persoanele fizice, şi de la 50.000 lei la 70.000 lei pentru persoanele juridice.

×
Subiecte în articol: mesaj şoferi drum Arad
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close