Antena 3 CNN Actualitate Locale Motivul pentru care un om de afaceri român intră în greva foamei. "Mi-am făcut propria mea anchetă"

Motivul pentru care un om de afaceri român intră în greva foamei. "Mi-am făcut propria mea anchetă"

Un om de afaceri din Târgu Jiu, care a fost prădat de hoți chiar în noaptea de Revelion, vrea să intre în greva foamei în Piața Prefecturii. Iată de ce!

Motivul pentru care un om de afaceri român intră în greva foamei. "Mi-am făcut propria mea anchetă"
Sursa foto: Facebook I Cosmin Bloanca
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   21:56

Cosmin Bloancă, un antreprenor din Târgu Jiu, care activează în Anglia, vrea să intre în greva foamei în Piața Prefecturii.

Motivul este tergiversarea cercetărilor în dosarul penal legat de spargerea și incendierea locuinței sale din cartierul Bucureasa.

Până în prezent, autorii faptei nu au fost identificați sau trași la răspundere, ceea ce îl determină pe Bloancă să recurgă la acest gest extrem.

El a depus o cerere la Primăria Târgu Jiu, anunțând că va începe greva foamei împreună cu soția sa începând cu data de 18 decembrie 2023, pentru o perioadă nedeterminată.

Citește și: Jaf surprins de camere, într-un bar din Galați. Patronul dă recompensă pentru prinderea hoțului

Motivul invocat este întârzierea anchetei în dosarul nr.1/P/2023, gestionat de către Poliția Municipiului Târgu Jiu, secția Cercetări Penale, și Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu

De Revelionul 2022-2023, în timp ce era plecat de acasă, casa sa a fost spartă de către persoane necunoscute, care până în prezent nu au fost identificate de către anchetatori.

Bloancă a aflat despre incident de la un vecin, care i-a comunicat că locuința sa a fost cuprinsă de flăcări

“Am primit un telefon de la un vecin. Am văzut că este casa în flăcări. Se aprinsese şi casa vecinului din partea dreaptă. Ştiind că e un om bătrân, l-am trimis să meargă să ia extinctoare şi să-l stingă pe vecin. Nu m-am mai gândit la mine”, a spus bărbatul. 

Inițial, s-a crezut că a fost un incendiu de la un scurtcircuit. Apoi, pompierii și-au dat seama că este vorba despre o mână criminală. Când a ajuns acasă, proprietarul a început propria anchetă.

A constatat că îi lipseau multe lucruri din casă. Printre ele, un seif în care avea o sumă importantă de bani. 

"Eu am găsit seiful la cinci zile după incendiu. Era aruncat într-un canal. Acolo erau abandonate și mai multe genți. Seiful era gol. Au furat tot”, a mai spus Cosmin Bloancă.

"Eu mi-am făcut propria mea anchetă. Am dat suficiente dovezi cu presupușii infractori care mi-au dat foc la casă”, a mai adăugat bărbatul

Inițial, el a crezut că incidentul ar putea fi rezultatul unui scurtcircuit electric, dar la întoarcerea sa acasă a constatat că fusese victima unui jaf.

A anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de euro

Seiful în care își ținea economiile fusese spart cu o rangă și golit de bani, fiind găsit aruncat într-un canal la aproximativ 500 de metri distanță de locuința sa.

În plus, mai multe bunuri de valoare lipseau din casă, potrivit Adevărul.ro

Bloancă afirmă că hoții au acționat cu informații prealabile, deși proprietatea sa era dotată cu aproximativ 28 de camere de supraveghere video, acestea nu au reușit să surprindă fețele infractorilor.

Cu scopul de a contribui la identificarea hoților, Cosmin Bloancă anunță că oferă o recompensă de 10.000 de euro.

×
Subiecte în articol: om de afaceri greva foamei
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close