Antena 3 CNN Actualitate Locale Infectări după întoarcerea din străinătate. Numărul cazurilor ar putea crește semnificativ

Infectări după întoarcerea din străinătate. Numărul cazurilor ar putea crește semnificativ

Suceava continuă să fie cel mai mare focar, fiind zona cu cei mai mulți bolnavi de coronavirus. Medicii sunt însă îngrijorați că, după perioada Sărbătorilor Pascale, numărul acestora ar putea crește semnificativ.

Infectări după întoarcerea din străinătate. Numărul cazurilor ar putea crește semnificativ
Sursa foto: Hepta
20 Apr 2020   •   14:00

Autoritățile din Suceava spun că vârful epidemiei ar putea fi în următoarele două săptămâni, în perioada de după Sărbătorile Pascale. Astfel, sunt două scenarii după care s-ar putea desfășura lucrurile.  

Un prim scenariu pesimist ar fi cel potrivit căruia ar putea ajunge să fie internați în spital până la 1900 de persoane sau unul optimist în care ar putea fi internați maximum 800 de pacienți. Autoritățile sunt însă pregătite pentru ambele scenarii. 

Spitalul s-a pregătit cu noi resurse. Astfel, peste 10 mii de litri de oxigen lichid au fost cumpărați,  pentru a se putea suplimenta instalațiile de oxigen care ajuta la ventilarea mecanică a pacienților. De asemenea, s-a făcut și cerere în regim de urgență pentru ventilatoare.

×
Subiecte în articol: Paste Suceava coronavirus
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close