Antena 3 CNN Actualitate Locale Părinţii din Braşov au înfiinţat o brigadă antidrog pentru a preveni consumul în rândul minorilor

Părinţii din Braşov au înfiinţat o brigadă antidrog pentru a preveni consumul în rândul minorilor

În Braşov a fost înfiinţată Brigada Părinţilor Antidrog. Sunt peste 600 de oameni, care au făcut front comun să combată consumul de substanţe interzise în rândul minorilor. Părinţii braşoveni învaţă de la psihologi cum să identifice un consumator de droguri şi cum să se comporte atunci când află că propriul copil ar putea să aibă un astfel de viciu.

de Ovidiu Stan    |    30 Sep 2023   •   19:06

Demersul a fost început o femeie, mamă a trei copii, care a realizat că toţi copiii săi ştiu foarte bine ce se întâmplă în şcolile din Braşov.

"O conştientizare şi o spaimă profundă. Momentul decisiv a fost când un al doilea coleg al fiului meu a decedat. Şi era cunoscut ca o persoană consumatoare", a declarat Cristina Timariu, iniţiatoarea proiectului Brigada Părinţilor Antidrog.

Este o necesitate a părinţilor, pe care am descoperit-o din multe discuţii pe care le-am avut împreună cu părinţii. Noi, la Comitetul Judeţean al Părinţilor, în special am avut discuţii despre legislaţie şi despre cum creem un mediu legislativ prietenos părinţilor şi copiilor", a precizat Cătălin Nan, preşedintele Comitetului Judeţean al Părinţilor Braşov.

Părinţii susţin aceste demers şi consideră că o mai bună informare despre substanţele de pe piaţă, dar şi despre modalitatea de comunicare cu proprii copii, sunt foarte importante.

×
Subiecte în articol: Brașov
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close