Antena 3 CNN Actualitate Locale O polițistă din Moieciu a devenit damă de companie, fără să vrea, după ce a respins avansurile unui bărbat: "Dacă te plac, garantat îţi stric familia"

O polițistă din Moieciu a devenit damă de companie, fără să vrea, după ce a respins avansurile unui bărbat: "Dacă te plac, garantat îţi stric familia"

O polițistă din județul Brașov a devenit damă de companie în mediul online, fără să vrea, după ce un bărbat s-a îndrăgostit de ea, însă femeia a refuzat să aibă o relație cu acesta.

O polițistă din Moieciu a devenit damă de companie, fără să vrea, după ce a respins avansurile unui bărbat: "Dacă te plac, garantat îţi stric familia"
Sursa foto: Facebook/ Politia Romana
de Mia Lungu    |    17 Noi 2022   •   13:03

Povestea a început în anul 2012, atunci când polițista l-a refuzat în mai multe rânduri pe bărbat să iasă la o întâlnire, iar acesta a gândit un plan de răzbunare.

Individul a furat pozele publicate de polițistă de rețelele sale de socializare și a conceput un profil nou, în încercarea de a-i induce pe alți bărbați în eroare și pentru a-i distruge viața femeii, potrivit ziare.com.

Profilul se numea "Polițista Moieciului", iar răzbunătorul publica acolo poze cu polițista, însoțite de mesaje din sfera matrimonială, însoțite de numărul de telefon al victimei. 

Fiind nemulțumit de rezultatele primului profil, bărbatul a creat un al doilea, pe care publica din nou fotografii cu polițista de care era îndrăgostit, însoțite de texte din care reieșea că femeia oferă servicii sexuale. 

"Ofer partide amoroase proprietarilor de pensiuni" sau "dacă te plac, garantat îţi stric familia, relaţii la telefon…" sunt o parte dintre mesajele care erau postate, pe aceste profiluri de Facebook, de bărbatul care a folosit șapte telefoane și 11 cartele telefonice. 

Polițista a făcut plângere penală după ce bărbatul a refuzat în mai multe rânduri să șteargă conturile, însă acesta nu a recunoscut în fața nimănui că el ar fi persoana din spatele conturilor false.

"Se va reţine infracţiunea de fals informatic în sarcina celui care, într-o reţea electronică socială (de exemplu, Facebook, LinkedIn etc.), creează un cont fictiv pe numele unei alte persoane, postând fotografia acesteia (reală sau modificată – de exemplu, într-o ipostază indecentă ori provocatoare), alături de informaţii personale (reale sau fabricate) care, prin natura lor, pot cauza prejudicii de imagine acesteia sau pot produce inclusiv consecinţe juridice.

Deşi acest caz este tipic pentru ceea ce în literatura de specialitate apare drept 'furt de identitate', lipsa (şi de această dată a) unei reglementări concrete în acest sens va duce la un efort suplimentar de interpretare folosind prevederile existente", se arată în motivarea instanței. 

Judecătorii l-au condamnat pe bărbat la un an și jumătate de închisoare și la plata unor daune morale de 2000 de euro. 

×
Subiecte în articol: politista Moieciu Brașov damă de companie
Parteneri
Horoscop 22 septembrie 2023. Scorpionii sunt orbiți de dragoste
x close