Antena 3 CNN Actualitate Locale Primărița care și-a certat consătenii pe Facebook explică ce a scos-o din sărite: “Puneți mâna și munciți!”

Primărița care și-a certat consătenii pe Facebook explică ce a scos-o din sărite: “Puneți mâna și munciți!”

14 Iul 2016   •   14:13

Irina Onescu, tânăra aleasă primar în comuna arădeană Petriş, a explicat într-o intervenție telefonică la Antena 3 motivul pentru care și-a certat consătenii într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Irina Onescu a afirmat, la Antena 3, că a postat acel mesaj în semn de revoltă față de ce a descoperit în urma unei acțiuni a primăriei de ecologizare a unui drum care străbate comuna și care nu mai fusese curățat de buruieni și gunoaie.

”Descoperind toate gunoaiele care erau ascunse în iarbă, efectiv m-am revoltat”, a spus Irina Onescu.

Întrebată de Oana Zamfir cum au primit localnicii aceste critici, primarul din Petriş a afirmat că oamenii sunt mulțumiți că cineva ia atitudine și sancționează comportamentul negativ al unora, reacțiile negative venind din afara comunei.

Postarea pe Facebook a primarului din Petriș

”Probabil ați sesizat că ieri și astăzi am încercat, pe cât se poate, să curățăm buruienile, rugii și iarba, crescute excesiv pe marginea drumului (intersecție DN7-Petriș-Corbești-Roșia Nouă). De ce nu s-a făcut acest lucru până acum? Iată o întrebare cu două răspunsuri, în egală măsură valabile.
Probabil v-ați aștepta să arunc din start vina în ograda administrației anterioare. Dar nu voi face asta. Vina administrației cade pe locul 2. Pentru că înainte de toate cred că este vina noastră, a celor care locuim aici și care nu ne obosim să tundem cei câtiva metri pătrați de iarbă din fața casei, ori să igienizăm, să toaletăm și să întreținem câtuși de puțin această comună.
Nu aveți nicio scuză, mulți dintre voi, pentru faptul că vă lăsați îngropați în bălării și mizerie, chiar la voi acasă. Ori că așteptați să vină altcineva să vă facă curățenie în ogradă.
Gunoaiele din poze au ieșit la suprafață după ce s-au înlăturat primele straturi de vegetație. Le-am lăsat acolo momentan, să le "admirați" și să vă "bucurați" de ele. Îmi imaginez că este tare greu să strângeți în urma voastră...
Puneți mâna și munciți, nu mai așteptați să vă pice în gură! Ajutați-l și pe vecinul care poate nu se descurcă singur, ori nu are uneltele necesare. Nu ar trebui să pretindeți bani sau recompense pentru o inițiativă care ține de bun simț. Nu vă cad mâinile dacă vă sacrificați 2-3 ore dintr-o zi, într-o lună, pentru o acțiune de voluntariat.
Vom da și amenzi de acum înainte, celor care nu își îngrijesc proprietatea stradală. Dacă altfel nu se poate.

Mulțumesc, Alin Dobrita, pentru atitudinea ta proactivă și pentru responsabilitatea de care ai dat dovadă! Restul, luați exemplu!
‪#‎haicaputem‬”

×
Subiecte în articol: Antena 3
Parteneri
60 de oameni, dintre care 14 copii, blocați la cabana lovită de avalanșă
x close