Antena 3 CNN Actualitate Locale Un şofer s-a enervat pe poliţişti şi a depus plângere împotriva lor. Motivul: A stat prea mult să aştepte în trafic, în Vaslui

Un şofer s-a enervat pe poliţişti şi a depus plângere împotriva lor. Motivul: A stat prea mult să aştepte în trafic, în Vaslui

Un şofer recalcitrant s-a luat la harță cu un echipaj de poliţişti locali, enervat de faptul că stă prea mult să aștepte în trafic, în Bârlad. Iată ce a urmat.

Un şofer s-a enervat pe poliţişti şi a depus plângere împotriva lor. Motivul: A stat prea mult să aştepte în trafic, în Vaslui
Sursa foto: vremeanouă.ro
de Claudia Popovici    |    20 Iul 2023   •   17:16

Incidentul a avut loc într-o intersecție intens circulată fin Bârlad, Vaslui, acolo unde a intervenit un echipaj al poliţiei locale. 

„În scopul prevenirii evenimentelor rutiere, în care ar putea fi implicați conducătorii auto ori pietonii, poliția locală a primit misiunea de a dirija traficul rutier în principalele intersecții, în special în acele intervale de timp în care se înregistrează valori ridicate ale circulației autovehiculelor.

Nemulțumit că traficul este restricționat și este nevoit să aștepte în intersecții, un şofer, în vârstă de 50 de ni s-a "luptat" cu polițiștii locali, chiar în mijlocul străzii. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Scandalul a fost surprins de camerele de supraveghere. Din imagini se observă cum șoferul recalcitrant i-a sfidat la propriu pe polițiștii care dirijau traficul. Agenţii nu s-au lăsat mai prejos şi l-au scos forțat pe şoferul nervos din cabina mașinii și l-au încătușat.

„În timp ce pietonii erau angajați în traversare, șoferul unei autoutilitare nu a respectat semnalul polițistului local de a opri și de a acorda prioritate de trecere acestora, i-a adresat injurii și cuvinte jignitoare și s-a deplasat către intersecție. De această dată alt polițist local i-a solicitat să oprească și să acorde prioritate autovehiculelor care se deplasau dinspre strada Marcel Guguianu. 

Conducătorul auto a continuat cu injuriile și amenințările și a refuzat să prezinte documentele de identitate și să elibereze intersecția. Mai mult de atât, cu partea din față a autoutilitarei l-a împins pe polițistul local aflat în timpul serviciului, afirmând că, dacă nu ar fi purtat uniforma de serviciu, ar fi arătat ce este capabil să facă.

Citeşte şi: Exces de zel de la un poliţist care s-a luat la ceartă cu un parinte la un loc de joacă din Piteşti | Totul a pornit de la un tobogan

Observând comportamentul conducătorului auto, au intervenit ceilalți doi polițiști locali, care și-au declinat calitatea și au cerut, la rândul lor, actele de identitate, atenționându-l că vor folosi forța pentru a lua măsurile legale. Ca urmare a agresivității verbale și fizice manifestate de conducătorul auto, polițiștii locali au procedat la imobilizarea și încătușarea agresorului", a transmis șeful Poliției Locale Bârlad, citat de vremeanouă.ro

Ajunşi la sediul Poliţiei bărbatul s-a ales cu o plângere împotriva pentru ultraj. Însă şi acolo individul a continuat scandalul şi a decis să facă şi el o plângere împotriva celor doi polițiști locali, deoarece l-au încătușat și i-au vătămat un deget de la mâna stângă. 

„Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Bârlad, cu privire la faptul că, în aceeași zi, pe 18 iulie la ora 13.30, ar fi fost imobilizat și încătușat de către un echipaj al Poliției Locale, fiindu-i provocat un traumatism la nivelul unui deget al mâinii stângi(...)

Citeşte şi: "Mi-e frică! Vreau la tati!": Bunic încătuşat în parc, în faţa nepoatei de 10 ani care plângea în hohote, de poliţiştii locali din Vaslui

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând a fi efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și dispunerea măsurilor legale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, potrivit sursei citate. 

×
Subiecte în articol: Barlad IPJ Vaslui scandal politisti sofer
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close