Antena 3 CNN Actualitate Locale Geamurile toaletelor, zidite într-o școală din Arad. 180 de elevi şi 20 de profesori lăsaţi fără aerisirea necesară

Geamurile toaletelor, zidite într-o școală din Arad. 180 de elevi şi 20 de profesori lăsaţi fără aerisirea necesară

Situaţie incredibilă la o şcoală din Arad: geamurilor toaletelor au fost zidite. Nu din greşeală, ci pentru a se respecta… un proiect.

Geamurile toaletelor, zidite într-o școală din Arad. 180 de elevi şi 20 de profesori lăsaţi fără aerisirea necesară
Sursa foto: Aradon.ro
de Alexandra Dima    |    20 Oct 2022   •   11:33

Școala Gimnazială „Sabin Manuilă” Sâmbăteni din Arad se confruntă cu o problemă ieșită din comun: geamurile de la toalete au fost zidite, iar încăperile sunt aproape imposibil de aerisit.

Totul a început în această vară când s-au făcut lucrări de modernizare a centralei termice.

Muncitorii au fost nevoiți, conform proiectului aprobat, să astupe geamurile, deoarece reglementările în vigoare cer ca încăperile în care sunt amplasate centralele termice să nu fie legate de alte încăperi ale clădirii, prin goluri (ferestre / uși), pentru a se limita posibilitatea extinderii unui eventual incendiu.

Cei care au făcut proiectul, nu s-au gândit însă că grupurile sanitare sunt folosite de 200 de oameni - 180 de elevi și 20 de profesori ai școlii, iar lipsa modalităților de aerisire ar putea fi o problemă majoră.

Primarul comunei Păuliș, de care aparține satul Sâmbăteni, a declarat că după ce se va face recepţia lucrărilor se vor apuca de spart tavanul ca să facă alte aerisiri.

„Acele geamuri au fost zidite pentru a se respecta proiectul în totalitate și pentru a primi avizul ISU. (...) Pentru mine nu cred că este o problemă atât de gravă, e vorba despre o săptămână-două, până când se va intra în normalitate. (...) Putem interveni pentru a face găuri în plafon pentru a monta aerisiri”., a spus edilul citat de Aradon.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Arad
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close