Antena 3 Actualitate Locale Secretele metroului bucureştean. De ce au îngheţat inginerii pământul

Secretele metroului bucureştean. De ce au îngheţat inginerii pământul

06 Dec 2015   •   18:18
Secretele metroului bucureştean. De ce au îngheţat inginerii pământul

În urmă cu un secol, realizarea unei reţele de transport în comun prin subteran era doar un vis frumos, însă când aceste lucru a început să capete contur toţi s-au îngrămădit să vadă minune din Bucureşti. „Adevărul“ vă spune cum a fost realizată staţia de metrou Titan, unică în Capitală.

Nicolae Ceauşescu a fost considerat „părintele“ metroului din Bucureşti, fiind cel care şi-a dorit ca în Capitală să existe un sistem de transport în comun prin subteran. Puţini sunt cei care ştiu că, de fapt, ideea de a realiza metroul în subteranul din Capitală există de la începutul secolului al XX-lea şi i-a aparţinut lui Dimitrie Leonida, un tânăr student pe atunci. Astfel, între 1934 şi 1936 începe să capete contur şi ideea realizarii unor linii de transport în comun subteran cu trenuri sau tramvaie electrice. Planurile inginerilor sunt ruinate odată cu venirea celui de-Al Doilea Război Mondial şi sunt reluate, în cele din urmă, de dictatorul Nicolae Ceauşescu. Acesta reuşeşte să îi mobilizeze pe muncitorii din acea perioadă şi în 1975 se pune piatra de temelie a metroului.

Mai multe, pe Adevărul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close