Antena 3 CNN Actualitate Locale Veşti proaste pentru turiştii de pe litoral! Spitalul de Boli Infecțioase nu funcţionează la capacitate maximă

Veşti proaste pentru turiştii de pe litoral! Spitalul de Boli Infecțioase nu funcţionează la capacitate maximă

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa nu va funcţiona la capacitate maximă în acest sezon. Administraţia locală, Primaria Constanţa, cea care are în subordine spitalul, nu a reuşit încă să finalizeze lucrările de reabilitare din cauza instalaţiei electrice precare.

Veşti proaste pentru turiştii de pe litoral! Spitalul de Boli Infecțioase nu funcţionează la capacitate maximă
Sursa foto: Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta/Facebook
de Cătălina Buzoianu    |    16 Iun 2022   •   18:21

Sezonul estival ne prinde din nou pe picior greşit.

Litoralul românesc începe vara fără ca Spitalul de Boli Infecțioase să funcționeze la capacitate maximă.

Unitatea medicală care a ars anul trecut nu a fost reabilitată complet

Asta în condițiile în care în fiecare an, cei mai multi turişti care sufereau diverse afecţiuni infecto contagioase ajungeau aici pentru tratament.

Şi mare grijă, nu va îmbolnăviţi în weekend.

Secţia de zi care a fost totuşi dată în folosinţă funcţionează doar de luni până vineri.  

De mai bine de jumătate de an, de când spitalul a ars în urma unui incendiu izbucnit chiar pe sectia de Terapie Intensivă, unitatea medicală este încă în reabilitare.

Pacienţii care ajung la Spitalul de Boli Infecțioase Constanţa nu pot rămâne internaţi peste noapte

Lucrurile se schimbă atunci când vorbim de afecţiuni în formă mai gravă.

Pacienţii care care ajung acolo nu pot rămâne internaţi peste noapte.

Dacă au noroc de o formă uşoară a bolii pentru care s-au prezentat, atunci rămân pe secţia de zi, primesc tratament şi apoi sunt trimişi acasă. 

În weekend, secţia de zi este închisă

În aceste conditii cea mai la îndemana solutie este Spitalul Judeţean Constanţa. Numai că în timpul sezonului estival şi aici volumul de munca se dubleaza, iar unitatea abia face faţă. Aşa că pacienţii iau drumul judeţelor limitrofe.

"În acest moment nu funcționează la capacitate maximă. Principalele trei secții de spitalizare, două  pentru adulți și una pentru copii nu funcționează acum. Noi speram ca una să devină funcționala în cel mai scurt timp dar nu știu un termen exact.  Până atunci funcționeaza spitalizarea de zi. Aici sunt multe boli digestive care pot fi rezolvate mai ales ca a început sezonul estival. Aceste afecțiuni se pot rezolva în regim de spitalizare de zi și ea functioneaza doar in regim de luni pana vineri la sediul central. Pentru alte urgente, păgi mușcate se pot adresa compartimentului din Medeea. Acolo este o linie de gardă și exista posibiliate de spitalizare continuă", spune Claudia Cambrea, manager SCBI Constanţa – Spitalul de Boli Infecțioase.

Cu ce afecţiuni veneau la spital turiştii de pe litoral

An de an, Spitalul de Boli Infectioase era cel mai solicitat de către pacienţii care veneau aici cu enterocolite, toxinfecţii alimentare, insolaţii sau arsuri de piele.

Acum toate acestea vor fi tratate pe unde va putea. Turiştii spun că ar trebui găsită o soluţie cât mai rapidă, mai ales în lunile iulie şi august numărul afecţiunilor sezoniere explodează. 

Spitalul de Boli Infecţioase a fost închis din cauza unui incendiu care a izbucnit la Secţia ATI

 Şapte oameni au murit pe loc,  iar alţi cinci câteva zile mai târziu, din cauza ranilor şi a intoxicatiei cu monoxid de carbon.

Tragedia a avut loc în toamna anului trecut. Cu toţii erau pacienţi internaţi cu COVID-19.

De atunci şi până acum, Primăria a înaintat mai multe termene pentru redeschiderea unităţi, însă deocamdata acest lucru a fost realizat doar parţial.

Mai exact, s-a redeschis spitalizarea de zi, laboratorul şi farmacia. Se lucrează şi acum la instalaţia electrică pentru a redeschise complet corpul neafectat de incendiu.   
 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close