Antena 3 Actualitate Locuința călduroasă nu se ţine neapărat cu facturi uriaşe la întreţinere. Trucuri pentru iarnă pe care trebuie să le încerci

Locuința călduroasă nu se ţine neapărat cu facturi uriaşe la întreţinere. Trucuri pentru iarnă pe care trebuie să le încerci

10 Ian 2017   •   08:32
Locuința călduroasă nu se ţine neapărat cu facturi uriaşe la întreţinere. Trucuri pentru iarnă pe care trebuie să le încerci
Sursa foto: Foto: pixabay.com

O locuinţă călduroasă nu se ţine neapărat cu facturi uriaşe la întreţinere sau gaze. Câteva mici investiţii pot păstra o temperatura constantă în case şi apartamente.

Cu ajutorul unei camere de termoviziune, reporterii au testat eficienţa energetică a clădirilor.

Izolarea termică a locuinţei este însă doar o parte componentă a unei locuinţe eficiente energetic. Lucru de care puţini oameni sunt conştienţi. Un apartament poate pierde până la 35% din căldură prin tavan, 25% prin pereţi şi alţi 25% prin ferestre sau din cauza curentului care intra pe sub uşă.

Suluri cumpărate din magazine de specialitate sau chiar improvizate pot minimiza transferul aerului cald din interiorul locuinţei. Erau folosite pe vremuri mai ales de bunici, la ţară. 

La ferestre, mult mai eficiente sunt benzile izolatoare cu burete. dar şi utilizarea foliei de aluminiu care poate ajuta la difuzarea mai bună a căldurii în cameră.

Specialiştii mai spun şi că un cronotermostat, care comandă centralei termice cât şi când să încălzeazcă locuinţa, este o investiţie foarte bună. El menţine temperatură constantă şi chiar dacă preţul unuia ajunge la 300 de lei, investiţia se amotizează chiar şi într-o singură lună.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close