Antena 3 CNN Actualitate Locul din Grecia unde poți merge în vacanța și iarna. A doborât deja toate recordurile anterioare

Locul din Grecia unde poți merge în vacanța și iarna. A doborât deja toate recordurile anterioare

Deși sezonul estival se apropie de final nu puțini sunt cei care merg în vacanță în Grecia în luna septembrie sau chiar mai târziu.

Locul din Grecia unde poți merge în vacanța și iarna. A doborât deja toate recordurile anterioare
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    29 Aug 2022   •   20:19

De exemplu, insula Rodos așteaptă turiști până pe 15 noiembrie, cu rate de ocupare relativ ridicate, a declarat duminică, 28 august, consilierul municipal din Rhodos, Thanassis Vyrinis, agenției de știri de stat Amna.

Potrivit oficialului, anul acesta Rhodosul a doborât toate recordurile anterioare pentru sectorul turismului, inclusiv cel din 2019, cu sosiri depășind 1,8 milioane de turiști și estimându-se să ajungă până la 2,3 milioane până la sfârșitul anului.

Industria turistică locală vrea acum să atragă europenii și în timpul iernii, vizați fiind în special pensionarii care doresc să petreacă lunile de iarnă în climat mai blând.

Aproximativ 20 de hoteluri cu 5.000 de paturi vor rămâne deschise în această iarnă, în timp ce unele restaurante de pe insulă vor rămâne deschise și pot sprijini un plan al ministerului turismului de a atrage pensionari în Grecia în noiembrie și decembrie.

Potrivit autorităților din Grecia, costul ridicat al încălzirii. din cauza crizei energetice va compensa costul călătoriilor.

Ministrul Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias, a declarat sâmbătă, 27 august că au fost luate toate măsurile necesare pentru ca sezonul să se termine cât mai târziu anul acesta, potrivit Ziare.com.

„Mesajele pe care le primim de la operatorii din domeniu sunt foarte încurajatoare; există cerere de pachete turistice pe tot parcursul toamnei și chiar în decembrie”, a spus ministrul.

„Și pentru că este extrem de important să fim mereu cu un pas înainte, de ceva timp am început discuții pentru a atrage pensionari nord-europeni și germani să petreacă aceste luni în Grecia, unde iarna este mai blândă și consumul de energie este mai mic în comparație cu propriile tari.

 

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close