Antena 3 CNN Actualitate Lovitură de teatru în dosarul anului! Statul nu poate vinde casa din Sibiu a lui Klaus Iohannis

Lovitură de teatru în dosarul anului! Statul nu poate vinde casa din Sibiu a lui Klaus Iohannis

Lovitură de teatru în dosarul anului! Statul nu poate vinde casa din Sibiu a lui Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/Facebook
08 Mai 2016   •   15:21

Statul român a mințit atunci când a precizat, într-un comunicat oficial, că a intrat în posesia casei din Sibiu pierdută în instanță de cuplul prezidențial Klaus și Carmen Iohannis.

Potrivit unui extras de carte funciară, în cazul acestui imobil s-a deschis un proces de succesiune ce urmează să fie lămurit în instanță în următoarea perioadă. Mai mult, Klaus Iohannis nu poate returna suma de bani încasată din chirie, în toți acești ani.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, nu mai sunt din 18 aprilie proprietarii casei din centrul Sibiului pentru care se judecă de mai mulți ani, fiind radiați din Cartea Funciară.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat în data de 25 martie a.c. radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soților Iohannis.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din Sibiu a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999 contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop Echinocțiul de toamnă 2023: Succes şi provocări
x close