Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Klaus Iohannis a semnat decretul

Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Klaus Iohannis a semnat decretul

Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Cătălin Borcoman, de la DIICOT Braşov, finul Laurei Codruța Kovesi. Decizia survine după ce Borcoman a devenit procuror în cadrul Parchetului European (EPPO), acolo unde nașa sa, Laura Codruța Kovesi, este șefă.

Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Klaus Iohannis a semnat decretul
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    29 Iul 2020   •   22:35

Administraţia Prezidenţială a anunţat, miercuri seară, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov a lui Cătălin-Laurenţiu Borcoman, după ce acesta a fost numit procuror european la EPPO.

Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Klaus Iohannis a decis revocarea din funcție

Cătălin-Laurenţiu Borcoman urmează să reprezinte România în Colegiul EPPO, de unde va supraveghea investigaţiile şi urmăririle penale, sub conducerea nașei sale Laura Codruţa Kovesi. Mandatul acestuia va fi de șase ani și ar putea fi prelungit prin decizie de Consiliu cu maximum trei ani.

În 2019, Laura Codruţa Kovesi a fost numită de către Consiliu şi Parlamentul European prima procuroare-şefă europeană.

Parchetul European își va începe activitate la sfârșitul acestui an și va fi compus din procurori din 22 de state membre UE. Parchetul European va fi un organism independent al UE, ce va efectua investigații și acte de urmărire penală la nivelul statelor membre.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close