Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode, despre războiul din Ucraina: "Suntem pregătiți pentru orice scenariu, cu măsuri de urgență"

Lucian Bode, despre războiul din Ucraina: "Suntem pregătiți pentru orice scenariu, cu măsuri de urgență"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit astăzi despre războiul din Ucraina și sprijinul umanitar pe care România este pregătită să îl acorde refugiaților ucraineni.

Lucian Bode, despre războiul din Ucraina: "Suntem pregătiți pentru orice scenariu, cu măsuri de urgență"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    25 Feb 2022   •   12:22

"Vreau să îi asigur pe toți românii că sunt bine protejați", a subliniat Lucian Bode, cu puțin timp în urmă.

Ministrul de Interne, a afirmat, la finalul şedinţei task-force pentru gestionarea situaţiei din Ucraina, că imaginile dramatice cu cetăţenii ucraineni care fug pentru a-şi salva viaţa este de neacceptat pentru secolul pe care-l trăim. Ministrul a reiterat ideea că securitatea ţării este garantată.

"Ne aflăm sub protecţia NATO, care este cea mai puternică alianţă politico-militară din toate timpurile. Iar din această perspectivă vreau să-i asigur, la rândul meu, pe toţi românii că sunt bine protejaţi, iar securitatea României este garantată. Doar împreună, solidari în acţiuni, alături de NATO, împreună cu partenerii noştri strategici - Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană -, vom reuşi să contracarăm efectele acestui atac armat nejustificat şi să reducem riscurile de securitate din regiune", a declarat Bode într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Lucian Bode susține că structurile MAI din zona de graniță sunt mobilizate la maxim și se pregătesc de primirea unui număr mare de imigranți ucrainieni.

"Structurile MAI sunt pe deplin implicate pentru un răspuns coordonat la toate provocările momentului. Vreau să vă spun că suntem pregătiți și toate instituțiile sunt pregătite. Poliția de Frontieră, structurile IGSU, instituția prefectului sunt mobilizate pentru a primi refugiați din Ucraina.

Suntem pregătiți să gestionăm un flux mare de migranți la frontieră. Punctele de trecere a frontierei sunt mobilizate la maxim și putem suplimenta personalul, dacă este nevoie", a menționat ministrul de Interne.

„10.624 comparați cu 4.041 cât s-a înregistrat înainte de izbucnirea conflictului. Din cei 10.624 de cetățeni ucrainieni care au intrat în România, în 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei cu vecinii noștri, în special cu Bulgaria, respectiv Ungaria, au părăsit România 3.660 de persoane. În consecință, pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore au rămas 6.964 de persoane”, a mai spus Bode.

Doar 11 persoane au solicitat azil în România și se află în acest moment în cele 6 centre de azil.

În centre de azil, România are aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare fiind în acest moment de 50%.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close