Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Analizăm redeschiderea pieţelor de Crăciun

Ludovic Orban: Analizăm redeschiderea pieţelor de Crăciun

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că în acest moment se analizează posibilitatea redeschiderii pieţelor de Crăciun, având în vedere că în ultima vreme au scăzut cazurile de coronavirus.

Ludovic Orban: Analizăm redeschiderea pieţelor de Crăciun
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    30 Noi 2020   •   15:20

Principalele declaraţii făcute de premierul Orban:

"- Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor, orice redeschidere nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecție sanitare foarte stricte.

- Măsurile luate au generat efecte pozitive. În fiecare zi comparativ cu ziua din săptămâna anterioară, am avut un număr mai mic de cazuri.

- Este un trend descendent, dar nu trebuie să lăsăm garda jos.

- Despre redeschiderea şcolilor: Când vom avea ceva de anunţat, vom face public.

- S-a remarcat că aceste măsuri de restricţie au generat efecte bune, trebuie să fim la fel de riguroşi şi să respectăm normelele de protecţie a sănătăţii.

- Cu cât numărul de români care respectă normele e mai mare, şansele de a reveni mai repede la o viaţă normală creşte.

- Cu siguranţă, cele mai multe restricţii se vor menţine.

- E posibil ca unele măsuri naţionale să fie ridicate pe un orizont de timp, dar cu condiţia menţinerii unui trend descendent la infectări", a spus, luni, şeful Guvernului.

Iohannis: Nu am primit legea cu redeschiderea piețelor

Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat de jurnalişti despre redeschiderea pieţelor, a spus că legea nu a ajuns la promulgare.

Astfel, atunci când a fost întrebat dacă va promulga legea pentru redeschiderea piețelor în stare de alertă, Klaus Iohannis a spus: "Nu a ajuns la mine".

Pe 10 noiembrie, deputaţii au decis că, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

1.251 de bolnavi COVID la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.826 de noi cazuri de COVID şi 138 de decese.

Până luni, în România au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 11.331 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.261. Dintre acestea, 1.251 sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban piete Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close