Antena 3 CNN Actualitate Orban s-a gândit la demisie după ce a văzut rezultatele alegerilor: ”E o decizie personală”

Orban s-a gândit la demisie după ce a văzut rezultatele alegerilor: ”E o decizie personală”

Premierul demisionar Ludovic Orban şi-a recunoscut marți, la sediul partidului, eşecul în alegeri, dar s-a declarat încrezător în şansele pe care le are PNL pentru a forma o nouă coaliţie de guvernare.

Orban s-a gândit la demisie după ce a văzut rezultatele alegerilor: ”E o decizie personală”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Dec 2020   •   12:50

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că a decizia de a demisiona a fost una personală, la care s-a gândit când a văzut rezultatele votului de la alegerile parlamentare.

„Demisia se dă din decizie personală. E o decizie personală pe care am luat-o eu”, spune Ludovic Orban, întrebat dacă președintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze de la Guvern.

El afirmă că nu a fost vorba despre „susținere sau nesusținere” din partea șefului statului.

Întrebat dacă se gândise la varianta demisiei înainte de a se întâlni, luni, cu Klaus Iohannis, Orban a răspuns: „Cu siguranță. Când am văzut rezultatele votului”.

Ludovic Orban a spus că în PNL au fost evaluate mai multe propuneri pentru postul de premier.

„Am evaluat mai multe variante posibile, când vom lua o decizie evident și împreună cu președintele Klaus Iohannis va fi anunțată această propunere. Evident că această propunere trebuie testată cu partenerii cu care formăm majoritatea”, a spus Orban.

Acesta a fost întrebat de jurnaliști dacă el poate fi propunerea de premier în acest moment. „În aceste condiții, am spus foarte clar, mi-am depus mandatul și nu am exprimat această intenție”, a răspuns Orban.

Se poate forma o majoritate fără PSD

Liderul PNL a declarat totodată că se poate forma o majoritate în Parlament fără PSD cu USR-PLUS și UDMR, estimând că partidul său va avea 41 de senatori şi 95 de deputaţi în noul legislativ.

„Evident sunt parteneri cei de la USR PLUS, cei de la UDMR. (...) Eu cred că formațiunile politice posibil partenere înțeleg situația României și sunt convins că după negocieri se va ajunge la o formulă stabilă de Guvern, la o formulă care să poată să pună în practică programul de guvernare bazat, evident, pe planul național de dezvoltare pe care noi l-am prezentat”, a mai spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă guvernarea va fi asemănătoare ca cea din perioada CDR, fostul premier s-a declarat convins că după negocieri se va ajunge la o formulă stabilă de guvern.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Cum a reacționat mama fetiței de 12 ani când colegii au confruntat-o
x close