Antena 3 Actualitate Maculatură plătită cu zeci de milioane de euro

Maculatură plătită cu zeci de milioane de euro

14 Dec 2015   •   20:39
Maculatură plătită cu zeci de milioane de euro

Mai bine de 60 de milioane de euro sunt cheltuiţi anual de către consiliile locale pe studii de fezabilitate care nu se concretizează în proiecte, a declarat preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu. Acesta a spus că şi Ministerul Dezvoltării Regionale are o vină, scrie jurnalul.ro.

Curtea de Conturi a controlat 1.000 de comune şi oraşe din totalul celor 2.681 de unităţi teritoriale şi a constatat că s-au investit 30 de milioane de euro în studii de fezabilitate care nu s-au aplicat niciodată, au rămas doar nişte hârtii expirate. Preşedintele instituţiei a afirmat că la nivelul ţării putem vorbi de 60 de milioane de euro bani aruncaţi de consiliile locale pe studii de fezabilitate.

„Îşi aleg trei-patru teme, se ia decizia prin hotărârea Consiliului Local să se elaboreze studii de fezabilitate, se ia contact uneori direct, şi ar trebui prin licitaţie, cu firmele care elaborează aceste studii de fezabilitate, se fac contracte, se plătesc, după care ele nu ajung să meargă mai departe”, a explicat Văcăroiu.

Acesta a adăugat că aceste studii de fezabilitate „nu sunt de natura elementelor infracţionale decât atunci când depistezi că studiile de fezabilitate se fac de copilul primarului şi încasează câte 200 de milioane de lei la fiecare studiu”.

Ministerul Dezvoltării Regionale ar trebui să explice ordonatorilor de credite că aceste studii trebuie cântărite cu grijă atunci când se ia decizia elaborării lor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close