Antena 3 CNN Actualitate MAE: Minoră de cetăţenie română, repatriată din Siria

MAE: Minoră de cetăţenie română, repatriată din Siria

MAE: Minoră de cetăţenie română, repatriată din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iul 2015   •   13:37

O minoră de cetăţenie română a fost repatriată, la cererea familiei, din Siria, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc şi Beirut, după ce familia acesteia a întreprins toate măsurile pe lângă autorităţile siriene, pentru că minora să poată părăsi neînsoţită această ţară, informează un comunicat de presă remis Agerpres de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
 
Sursa citată precizează că deplasarea minorei de la Damasc până la frontiera siriană a fost efectuată cu un autoturism aparţinând membrilor de familie sirieni, iar pe parcursul îndeplinirii formalităţilor de tranzitare a frontierelor siriană şi libaneză, efectuate pe de 2 iulie, ea a beneficiat de sprijinul misiunii diplomatice a României la Damasc.

"Minora a fost însoţită de către reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Damasc până la Ambasada României în Liban, de unde a fost preluată de către reprezentanţii misiunii diplomatice de la Beirut, care au însoțit-o până la îmbarcarea în aeronavă şi au sprijinit-o inclusiv în efectuarea procedurilor vamale", adaugă MAE.

Potrivit aceleași surse, misiunea diplomatică a României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar pentru facilitarea comunicațiilor, sprijin logistic şi de aprovizionare, în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. Totodată, misiunea eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz.

Datele MAE arată că până în acest moment, de la deteriorarea situaţiei de securitate din zonă, au beneficiat de asistenţă consulară în vederea evacuării din Siria, aproximativ 600 de cetăţeni români şi membrii de familie ai acestora.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetățenilor români aflaţi în zonele de conflict, să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară. De asemenea, MAE recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei "Călătorește în siguranţă", cât şi al serviciului de alertă prin SMS.

 

×
Subiecte în articol: minora Siria
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close