Antena 3 CNN Actualitate MAE: Un cetăţean român, printre persoanele decedate în accidentul din Ungaria

MAE: Un cetăţean român, printre persoanele decedate în accidentul din Ungaria

MAE: Un cetăţean român, printre persoanele decedate în accidentul din Ungaria
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Feb 2017   •   10:59

UPDATE: Un cetăţean român se află printre persoanele decedate în urma accidentului rutier care a avut loc miercuri dimineaţa în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac, iar alţi şase români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako, precizează MAE, într-un comunicat transmis Agerpres.

"Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako", precizează MAE.

Potrivit Ministerului de Externe, autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

Anterior, MAE anunța că până la ora 10.30, Poliţia ungară nu a furnizat informaţii privind cetăţenia victimelor accidentului în lanţ produs pe pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, în apropiere de intrarea în România.

Consulul general al României la Szeged se deplasează de urgenţă la faţa locului în vederea acordării de asistenţă consulară, precizează MAE.

De asemenea, reprezentanţii oficiului consular se află în legătură permanentă cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, în vederea coordonării acţiunilor pe plan local pentru a acorda asistenţă eventualilor cetăţeni români care s-ar număra printre victimele accidentului.

Până în momentul de faţă, poliţia ungară nu a informat cu privire la cetăţenia răniţilor şi victimelor fatale ale accidentului, se arată în răspunsul MAE la solicitarea News.ro.

Patru persoane au murit în urma accidentului în lanţ produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, şi în care a fost implicat şi un autocar românesc, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Arad, Mircea Merea. El a precizat că sunt 15 victime, trei dintre ele fiind încarcerate.

 

×
Subiecte în articol: Ministerul Afacerilor Externe MAE
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close