Antena 3 CNN Actualitate Magistrala 6 Gara de Nord-Otopeni. Statul va plăti proprietarilor 67 milioane lei pentru exproprieri

Magistrala 6 Gara de Nord-Otopeni. Statul va plăti proprietarilor 67 milioane lei pentru exproprieri

Magistrala 6 Gara de Nord-Otopeni. Statul va plăti proprietarilor 67 milioane lei pentru exproprieri
08 Mar 2017   •   15:19

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care demarează procedurile de expropriere pentru magistrala 6 de metrou, dintre Gara de Nord şi aeroportul Otopeni, urmând să fie expropriată o suprafaţă totală de peste 40.000 de metri pătraţi de proprietăţi pentru realizarea proiectului. Statul estimează că va plăti 67 milioane lei pentru proprietăţile expropriate, scrie News.ro.

Documentul precizează că, în urma revizuirii Studiului de Fezabilitate, experţii au identificat 43 de imobile aflate în proprietate privată, deţinute de persoane fizice şi juridice, dar şi şi de statul român în domeniul privat.

"Conform soluţiei tehnice adoptate în Studiul de Fezabilitate revizuit, suprafaţa totală afectată de coridorul de expropriere/transfer este de 225.903 mp, din care: domeniul public al statului: 185.190 mp; proprietăţi private: 40.713 mp", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

După începerea procedurilor de expropriere urmerază să fie aprobate sumele individuale, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul liniei de metrou.

"Sumele individuale aferente despăgubirilor, în cuantum total de 67.099.958 lei, au fost estimate de către expropriator, pe baza unui Raport de evaluare realizat de un expert evaluator autorizat ANEVAR având în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici", arată documentul.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close