Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii au cele mai mari salarii. Vezi topul bugetarilor de lux

Magistraţii au cele mai mari salarii. Vezi topul bugetarilor de lux

Magistraţii au cele mai mari salarii. Vezi topul bugetarilor de lux
Sursa foto: Magistrati
29 Ian 2009   •   09:30

Bugetarii de lux au salarii de mii de euro. În timp ce un bugetar din administraţia centrală a câştigat anul trecut în jur de 1.000 de euro, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie conduc în topul salariilor bugetarilor, cu un salariu lunar de 2.700 de euro pe lună.
Potrivit unui document oficial, pe locul al doilea se află angajaţii Consiliului Superior al Magistraturii, cu o leafă de 2.600 de euro. Pe ultimele locuri figurează angajaţii ministerului Educaţiei, Sănătăţii şi Economiei care au primit în jur de 600 de euro pe lună.
Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, magistraţii sunt cel mai bine plătiţi. Astfel, angajaţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au avut un venit mediu lunar de aproape 2.700 de euro. Angajaţii Consiliului Superior al Magistraturii au primit un salariu mediu lunar de peste 2.600 de euro. Şi la Consiliul Concurenţei salariul mediu lunar a fost în jur de 2.300 de euro.
Pe locul următor se află angajaţii Curţii Constituţionale, cu peste 2.200 de euro.
În topul ministerelor care depăşesc 2.000 de euro salariu mediu lunar se află şi Ministerul Dezvoltării.
Urmează alte trei instituţii: Curtea de Conturi, Ministerul Public şi Ministerul Afacerilor Externe.
Bine plătiţi sunt şi angajaţii unor instituţii precum Ministerul Turismului şi Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, cu o medie lunară de 1.900 de euro şi Ministerul Justiţiei cu 1.700 euro.
Angajaţii de la cancelaria prim-ministrului Tăriceanu au avut un salariu mediu lunar de aproape 1300 de euro iar cei de la Administraţia prezidenţială au primit 900 de euro pe lună.
Cei de la Senat şi Camera Deputaţilor au avut anul trecut un salariu mediu lunar de peste 1.700, respectiv 1.600 de euro.
Codaşii clasamentului sunt angajaţii ministerului Educaţiei cu aproape 700 de euro, ministerului Sănătăţii şi ministerului Economiei cu puţin peste 600 de euro.
Antena 3

×
Subiecte în articol: salarii magistrati
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close