Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii continuă protestele până la semnarea Pactului pe Justiţie

Magistraţii continuă protestele până la semnarea Pactului pe Justiţie

Magistraţii continuă protestele până la semnarea Pactului pe Justiţie
18 Sep 2009   •   12:49

Magistraţii nu renunţă la proteste. Reuniţi în adunări generale în mai multe judeţe din ţară ei au votat pentru continuarea protestelor până la semnarea unui Pact pentru Justiţie. Mai radicali, judectorii bucureşteni cer să se întâlnească iar cu reprezentanţii Guvernului.

Deocamdată, instanţele vor judeca doar dosarele considerate a fi urgente, mandatele de arestare si plasamentele minorilor.

Protestul magistraţilor a început pe 31 august, când au refuzat să soluţioneze dosare, nemulţumiţi de prevederile Legii salarizării unice.

CSM a recomandat reluarea activităţii în tribunale, însă Asociaţia Magistraţilor din România solicită continuarea protestelor până pe 5 octombrie.

În comunicatul transmis instanţelor, conducerea Asociaţiei Magistraţilor din România susţine că niciun obiectiv nu a fost realizat. Printre acestea se numără salarizarea magistraţilor la un anumit nivel, garantarea nediminuării pentru toţi judecătorii a veniturilor nete, sau trecerea imediată a taxelor de timbru şi a timbrului judiciar la bugetele instanţelor judecătoreşti.

Drept urmare, Asociaţia Magistraţilor propune continuarea protestului până la data de 5 octombrie 2009, când va avea loc o nouă evaluare a stadiului de soluţionare a solicitărilor.

De cealaltă parte, Ministrul Justiţiei consideră că protestul magistraţilor a rămas fără obiect de vreme ce sporurile judecătorilor şi procurorilor câştigate în instanţă au fost incluse în salariu.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: magistrati protest
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close