Antena 3 CNN Actualitate Majoritatea locuitorilor evacuaţi din calea sloiurilor de gheaţă de pe Bistriţa s-au întors acasă

Majoritatea locuitorilor evacuaţi din calea sloiurilor de gheaţă de pe Bistriţa s-au întors acasă

Majoritatea locuitorilor evacuaţi din calea sloiurilor de gheaţă de pe Bistriţa s-au întors acasă
Sursa foto: Bistrita
25 Dec 2009   •   13:37

Crăciun sub semnul inundaţiilor. Vestul ţării este sub cod galben iar în judeţul Neamţ, 450 de oameni au petrecut seara de Ajun prin şcoli ori pe la rude de teama sloiurilor de gheaţă care ameninţă să iasă din matcă împinse de apele umflate ale râului Bistriţa. Cei mai norocoşi dintre ei s-au întors deja acasă, dar autorităţile rămân în continuare alertă.

Autorităţile din judeţul Neamţ dau asigurări că situaţia începe să revină la normal pe Valea Bistriţei. Riscul s-a diminuat consistent, iar majoritatea oamenilor s-au întors la casele lor. Deşi mai există câteva zone de risc, pericolul a trecut. Locuitorii din satele expuse riscului inundaţiilor sunt, însă, în continuare îngrijoraţi.

Blocurile de gheaţă s-au ridicat joi până aproape de nivelul drumului naţional, în dreptul comunei Farcaşa. Peste 450 de oameni, care locuiau în apropierea râului Bistriţa au fost evacuaţi.

Oamenii şi-au dus animalele prin vecini, însă mulţi au refuzat să doarmă în căminele culturale, de teamă ca apa să nu le ia tot ce au agonisit.

Joi noapte, atât localnici, cât şi pompierii au supravegheat zăporul. În urmă cu şase ani, o viitură de gheaţă a luat pe sus o cabană din apropierea râului Bistriţa şi a omorât atunci trei tineri, chiar în noaptea de Revelion.

Antena 3

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close