Antena 3 CNN Actualitate Mamaia, staţiunea de lux unde caii fac baie în mare laolaltă cu turiştii. Oare e ilegal? Dar sănătos?

Mamaia, staţiunea de lux unde caii fac baie în mare laolaltă cu turiştii. Oare e ilegal? Dar sănătos?

Mamaia, staţiunea de lux unde caii fac baie în mare laolaltă cu turiştii. Oare e ilegal? Dar sănătos?
Sursa foto: Foto: VideoNews
03 Mai 2012   •   20:19

Mamaia este o staţiune de lux şi pentru cai. Nu vorbim de această dată despre caii putere care se plimbă pe nisip, ci despre armăsari adevăraţi. Ei au primit un tratament de 5 stele la malul mării. Deşi este ilegal, stăpânii i-au îmbăiat în valuri, înaintea deschiderii de sezon. Chiar dacă pun în pericol sănătatea turiştilor.

Ar fi, poate, un argument convingător şi o imagine idilică dacă, la doar câţiva metri distanţă, nu ar face plajă turiştii. Şi, evident, dacă o hotărâre a consiliului judeţean nu ar spune că e ilegal. Însă a devenit o obişnuinţă ca armăsarii să se răcorească în valurile mării.

Chiar şi aşa, riscurile există. O fi marea mare, dar apele ei nu pot spăla o herghelie, oricât de îngrijite ar fi animalele.

Din fericire, apa este încă rece, aşa că numărul celor care se încumetă să facă o baie în mare e destul de mic. În Mamaia, însă, nu numai caii, ci şi caii putere le fac probleme turiştilor de pe plajă. Deşi legea le interzice, nu puţini sunt şoferii care ajung cu roţile autoturismelor în valuri.



×
Subiecte în articol: Mamaia cai nisip turisti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close