x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Mamele cu venituri din drepturi de autor intră în război cu statul. Sunt somate să restituie parte din banii primiți ca indemnizaţie de creşterea copilului

de A.M.P   •   19 Mai 2017   •   10:26
Mamele cu venituri din drepturi de autor intră în război cu statul. Sunt somate să restituie parte din banii primiți ca indemnizaţie de creşterea copilului  482
Foto: pixabay.com

Mamele cu venituri din drepturi de autor sunt somate să restituie bani statului român. Femeile au primit acasă somaţii prin care sunt înştiinţate că au primit plăţi necuvenite. Totul a pornit de la cazul unei jurnaliste, care a sesizat autorităţile, după ce a fost nevoită să dea banii înapoi.

Acum, Ministerul Muncii analizează şi alte asemenea situaţii, iar surse din cadrul instituţiei susţin că numărul celor care s-ar afla în aceeasi situaţie depăşeşte 50 de mii de cazuri.

Antena 3 a prezentat cazul mamelor care încasează drepturi de autor şi primesc indemnizaţii mai mici pentru creşterea copilului.

Întrebată ce decizie a luat în această privinţă, ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu s-a arătat iritată.

„Deocamdată lucrăm la ea (legea indemnizațiilor -n.r.), ce să vă spun. V-am spus de fiecare dată același lucru. Nu vedeți că sunt în Parlament de trei zile? Ce să decid? Să cerceteze ANAF-ul, nu Ministerul Muncii”, a spus Olguța Vasilescu.
 


 

 

 

sati