Antena 3 CNN Actualitate Pacientă a Spitalului Judeţean Călăraşi: "M-am vaccinat, e ca și cum n-am fost. Am probleme cu respirația"

Pacientă a Spitalului Judeţean Călăraşi: "M-am vaccinat, e ca și cum n-am fost. Am probleme cu respirația"

România caută în continuare soluţii pentru a primi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2. În lipsa locurilor din spitale, pacienţii sunt ţinuţi pe holuri şi sunt trataţi în spaţii improvizate. În aceste condiţii, medicii duc cea mai grea bătălie de până acum.

Pacientă a Spitalului Judeţean Călăraşi: "M-am vaccinat, e ca și cum n-am fost. Am probleme cu respirația"
Sursa foto: Antena 3
de Roxana Ciucă    |    24 Oct 2021   •   12:47

Mihai Bogdan, managerul Spitalului de Urgenţă din Călăraşi îşi strigă revolta într-o postare pe Facebook. Acesta îl acuză pe prefectul judeţului, că nu face nimic pentru a mări numărul patului de Terapie Intensivă.

Managerul spune că mai are nevoie de 30 de paturi, pentru ca pacienţii care vin, să nu mai aştepte pe holuri.

Roxana Ciucă se află în cadrul secţiei medicale a Spitalului de Urgenţă din Călăraşi, care a fost transformată în totalitate pentru bolnavii de COVID.

Pe secţiile de Terapie Intensivă nu mai sunt paturi libere şi este o luptă continuă pe viaţă şi pe moarte.

49 de persoane sunt internate pe secţia medicală a spitalului, majoritatea fiind nevaccinate.

"Pe ATI nu mai este niciun pat liber. Noi mai gestionăm problematica COVID şi pe secţii, cum este cea medicală. Noi am transferat-o pe toată în COVID, dar în altă secţie am comutat componenta non-COVID. Practic, nu mai sunt la acelaşi etaj. Aici avem câte un pat, două, care sunt ocupate în momentul în care apar în UPU persoane care au nevoie de îngrijirile noastre. Astfel, nu avem o dinamică atât de mare încât să ne permită să avem nişte paturi libere în mod constant. 

Ceea ce vedeţi aici în secţia medicală sunt bolnavi cu problematică uşoară spre medie. Faptul că domnii sunt vaccinaţi îi ajută să fie internaţi aici, să nu fie internaţi pe ATI. Asta este marea luptă a noastră, pentru că ATI-ul are decât 13 paturi şi cum ştim, la nivelul întregii ţări sunt 1.500-1.700 de paturi. Noi am conceput un grafic, astfel încât la fiecare două ore verirficăm concentraţiile de oxigen în cameră. Avem un senzor de oxigen cu avertizare'", a declarat Mihai Bogdan, managerul Spitalului de Urgenţă din Călăraşi.

 

×
Subiecte în articol: spital Calarasi Mihai Bogdan
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close