Antena 3 CNN Actualitate Mangalia. Navaliştii renunţă la grevă

Mangalia. Navaliştii renunţă la grevă

Mangalia. Navaliştii renunţă la grevă
01 Iun 2007   •   10:04

Cei 2.000 de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries au reluat lucrul vineri dimineaţă, după trei săptămâni de grevă generală la finalul căreia s-a ajuns la un acord cu cu administraţia în privinţa majorărilor salariale. Liderul Sindicatului ?Navalistul?, Marian Florian, a declarat că la negocierile de joi noapte s-a convenit acordarea unui spor salarial de 200 de lei pe anul în curs şi 300 de lei, în două tranşe în perioada 2008 - 2009. Salariul mediu al navaliştilor din Mangalia era de 1.000 de lei pe lună în momentul declanşării grevei.

Principala cauză ce a generat conflictul de muncă de la şantierul naval a fost refuzul iniţial al conducerii de a răspunde pozitiv solicitărilor făcute de angajaţi pentru majorarea salariilor, dar şi pentru asigurarea unor condiţii mai bune de muncă, acordarea de plăţi compensatorii în caz de disponibilizare colectivă sau externalizare, plata primelor şi cuantumul acestora.

Liderul sindical Marin Florian a precizat că în cursul zilei de vineri va fi semnat şi noul contract colectiv de muncă în care vor fi specificate majorările salariale şi etapele de acordare a acestora, convenite de cele două părţi. Pe parcursul celor trei săptămâni de grevă şantierul naval a înregistrat pierderi zilnice de 260.000 de dolari.

Rompres

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close