Antena 3 CNN Actualitate Manifestaţii de Ziua Copilului

Manifestaţii de Ziua Copilului

Manifestaţii de Ziua Copilului
01 Iun 2007   •   08:26

România sărbătoreşte la 1 Iunie - Ziua internaţională a copiilor. Concursuri, expoziţii, manifestări artistice, baloane colorate şi petreceri surpriză, iată programul de astăzi pentru cei mici. Preocuparea autorităţilor pentru situaţia copiilor din întreaga lume a luat amploare odată cu adoptarea în 1924 de către Liga Naţiunilor Unite a Declaraţiei Drepturilor Copilului. În 1989, Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenţia privind Drepturile Copilului, convenţie ratificată un an mai târziu şi de Parlamentul de la Bucureşti.

Ziua Copilului este sărbătorită în lume la date diferite, în funcţie de istoria particulară a fiecarei ţări. În peste 25 de state, Ziua Copilului este sărbătorită la 1 Iunie. În India, această zi este sărbătorită însă pe 14 Noiembrie, în timp ce în Japonia şi Coreea de Sud, pe 5 Mai.

Programul oficialităţilor române cu această ocazie este şi el unul încărcat. Preşedintele Traian Băsescu i-a primit la Cotroceni pe membrii Asociaţiei ?Consiliului Copiilor SPUNE?. Aceiaşi invitaţi vor fi primiţi după-amiază şi de premierul Călin Popescu Tăriceanu la Palatul Victoria.

Tot vineri, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative organizează o manifestaţie sportivă sub egida ?Educaţie şi sport? la care participă elevii de la şase şcoli generale din Capitală şi de la Centrul de plasament ?Sfântul Nicolae?. La eveniment participă nume sonore din gimnastica şi atletismul românesc.

Parlamentarii se adaugă şi ei pe lista organizatorilor de evenimente cu ocazia Zilei Copilului. La Camera Deputaţilor se va desfăşura evenimentul ?Porţi deschise pentru copii? unde va avea loc premiera expoziţiei cu tema ?Copiii visează la România de mâine?. Tot vineri dimineaţă, fosta gimnastă Nadia Comăneci, organizează un spectacol de muzică şi dans, sub genericul ?Un cadou pentru fiecare? la un centru comercial din afara Capitalei.

Antena 3

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close