Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu anunţă că România va avea medicamente anti-COVID. "În jur de 600.000 de doze"

Marcel Ciolacu anunţă că România va avea medicamente anti-COVID. "În jur de 600.000 de doze"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri seara, că România a negociat deja achiziția de medicamente anti-COVID.

Marcel Ciolacu anunţă că România va avea medicamente anti-COVID. "În jur de 600.000 de doze"
Sursa foto: Agerpres
de Mia Lungu    |    05 Ian 2022   •   22:18

"Sunt două medicamente inovative acceptate şi în SUA. Una se aşteaptă şi în UE. Are un randament de 50% şi celălalt de la Pfizer cu un randament de 90%. Am înţeles că o să avem în jur de 600.000 de doze şi 164.000", a dezvăluit Marcel Ciolacu, miercuri seara, la România TV.

"Ştiu că sunt două tipuri inovative şi generice mai toxice. Am văzut că ministrul (Sănătăţii) a ieşit şi cu reprezentanţii producătorilor. E pentru prima oară când un ministru discută direct cu producătorii", a mai spus liderul PSD.

"Vom merge şi pe zona de generice. A fost o mare greşeală deoarece nu s-a creat un parteneriat între stat şi cetăţean. Cel mai greu câştigi credibilitatea. Speranţa o obţii relativ repede.

Suntem după doi ani rataţi în zona de control al pandemiei. (…) Am auzit de la domnul Rafila că bolnavii cronic vor avea acces la actul medical în continuare, cum ar fi fost normal în ultimii doi ani să existe acest acces”, a adăugat Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close