Antena 3 CNN Actualitate Marea Britanie, sub ape. Peste 200 de oameni, evacuaţi şi 1200 de locuinţe fără curent electric

Marea Britanie, sub ape. Peste 200 de oameni, evacuaţi şi 1200 de locuinţe fără curent electric

Marea Britanie, sub ape. Peste 200 de oameni, evacuaţi şi 1200 de locuinţe fără curent electric
Sursa foto: inundatii
20 Noi 2009   •   11:07

Autorităţile britanice au făcut eforturi în această noapte să salveze 200 de oameni, rămaşi blocaţi din cauza inundaţiilor într-o localitate turistică din nordul ţării. Ploile abundente au provocat inundaţii şi în nordul Ţării Galilor, iar în Scoţia oamenii au improvizat diguri din saci de nisip, după ce a fost emisă o avertizare de inundaţii.

Din cauza nivelului crescut al apelor, autorităţile au trimis elicoptere care să-i evacueze pe oameni. Pe străzi nu se mai poate circula decât cu bărcile. Peste 1.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

Lucrurile nu stau mai bine nici în regiunea Cumbria. Şi aici, ploile abundente au transformat străzile localităţilor în adevărate râuri. Majoritatea drumurilor din zonă au fost închise.

Apa a intrat în casele oamenilor şi a provocat daune de proporţii. Localnicii au fost nevoiţi să se refugieze în adăposturi speciale. Majoritatea au fost salvaţi de echipele de intervenţie. De asemenea, oamenii au fost avertizaţi să nu iasă pe străzi, pentru că pericolul de înec este foarte mare.

Iar prognoza meteo nu este deloc încurajatoare. Meteorologii au anunţat pentru vineri precipitaţii abundente însoţite de rafale puternice de vânt atât în regiunea Cumbria, cât şi în vestul Scoţiei şi în nordul Ţării Galilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii Marea Britanie evacuati
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close