Antena 3 CNN Actualitate Mărirea salarială pentru profesori ar putea fi decisă de elevi, părinţi şi comunitate

Mărirea salarială pentru profesori ar putea fi decisă de elevi, părinţi şi comunitate

Mărirea salarială pentru profesori ar putea fi decisă de elevi, părinţi şi comunitate
13 Noi 2008   •   09:22

Ministerul Educaţiei a lansat miercuri, în cadrul dezbaterii publice, noile criterii de evaluare a profesorilor în baza cărora li se vor stabili salariul. Astfel, elevii, părinţii şi comunitatea vor avea un cuvânt important de spus în evaluarea activităţii dascălilor. Autorităţile consideră că noul sistem trebuie să ia în calcul performanţa realizată de profesor la clasă, adică notele elevilor la evaluările de la clasă, dar şi la examenele finale.
Cu alte cuvinte, un profesor ai cărui elevi obţin rezultate din ce în ce mai bune va fi considerat un profesor bun. În timp ce unul ai cărui elevi vor avea rezultate din ce în ce mai scăzute va fi perceput ca un profesor de slabă calitate. De asemenea, implicarea profesorilor în instituţia din care fac parte constituie un alt criteriu de evaluare.
Noul sistem de evaluare va limita, totodată, rolul inspectoratelor doar la controlul calităţii procesului didactic. Directorii vor fi cei care vor intepreta evaluările profesorilor. Potrivit Minsterului Educaţiei, actualul sistem de evaluare atribuie directorului responsabilitatea nu şi puterea de decizie.
Până pe 28 noiembrie, toate inspectoratele şcolare sunt obligate să organizeze dezbateri în legătură cu principiile şi criteriile care vor sta la baza evaluării performanţei cadrelor didactice.
Antena3

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close