Antena 3 CNN Actualitate Mărturia în lacrimi a unei asistente la Ambulanța Suceava: Suntem carne de tun! Intri efectiv fără nicio protecție

Mărturia în lacrimi a unei asistente la Ambulanța Suceava: Suntem carne de tun! Intri efectiv fără nicio protecție

Un ambulanțier din Câmpulung Moldovenesc a povestit printre lacrimi, la Sinteza zilei, cum se luptă ea și colegii ei de pe ambulanță pentru a le oferi pacienților lor o șansă la viață, în condițiile în care spitalele din Suceava sunt supraaglomerate, iar echipamentul lor de protecție este precar.

Mărturia în lacrimi a unei asistente la Ambulanța Suceava: Suntem carne de tun! Intri efectiv fără nicio protecție
07 Apr 2020   •   21:57

Femeia a mers o zi întreagă între spitalele din Suceava pentru a preda un pacient infectat cu COVID-19.

"Am stat în soare fără să ne bage nimeni în soare. Cum am stat eu au stat și ceilalți colegi. Pacientul meu a fost diagnosticat în Câmpulung Moldovenesc cu COVID-19, procedurile trebuiau să fie mult mai ușoare.

Tot personalul este cu moralul la pământ. Toți sunt cu acel echipament special, nu știi cu cine ai vorbit, unul te ia, altul te lasă, Într-un tarziu, la ora 17.00 ni se dă pacientul în ambulanță ca să-l traversăm vizavi la Boli Infecțioase. Aici continuă spectacolul: 'domnii doctori sunt în ședință'. Ce fel de ședință la ora 17.00?

După două ore, a venit o doamă doctor destul de obosită și ne-a certat", a spus ea.

Revoltă la Suceava. Pacient infectat cu COVID-19, plimbat 10 ore între spitale: "Ne omoară cu zile!"

Ambulanțiera spune că echipamentele pe care le folosesc sunt departe de a fi suficiente în lupta cu virusul mortal.

"În momentul de față suntem carne de tun, nu avem ținute, se rup, te obligă să le tragi cu scotch, să pui cearșaful de unică folosință pe care îl pui pe targă ca să le căptușești, avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri - suntem efectiv fără nicio protecție", a spus femeia, printre lacrimi.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close