Antena 3 CNN Actualitate Media Academicianul Dinu Giurescu: Traian Băsescu, plasat de ruşi la nivelul unui purtător de cuvânt

Academicianul Dinu Giurescu: Traian Băsescu, plasat de ruşi la nivelul unui purtător de cuvânt

Academicianul Dinu Giurescu: Traian Băsescu, plasat de ruşi la nivelul unui purtător de cuvânt
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Iun 2011   •   22:03

Academicianul Dinu Giurescu, invitat joi seara la emisiunea "Sinteza Zilei", a comentat declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la evenimentele din 1941, precum şi reacţia oficialilor ruşi cu privire la declaraţiile şefului statului.

Declaraţia ruşilor a fost clasificată drept „foarte dură” de către
Dinu C. Giurescu. „În termeni diplomatici, când tu, Minister de Externe al Federaţiei Ruse, răspunzi unui şef de stat, dintr-o dată arăţi cum îl plasezi pe acel şef de stat în raport cu tine”. Iar Federaţia Rusă îl plasează pe Traian Băsescu la nivelul unui purtător de cuvânt, este de părere academicianul.

Dacă vrei să dai o replică, o dai la celaşi nivel cu cel care a rostit o anumită judecată de valoare” a adăugat Dinu C. Giurescu.



Referitor la sintagma „bravadă neruşinată”, academicianul a declarat că Federaţia Rusă are un contencios întreg cu atitudinea României faţă de ei.

Rusia este vecinul nostru apropriat şi, în loc să tragem învăţămintele relaţiilor din ultimii 200 de ani, noi îi zgândărim. Nu pierdem nici o ocazie”, a continuat academicianul.

Facem tot felul de gesturi care, până la urmă , sunt plătite de consumatorul român”, a concluzionat Dinu C. Giurescu.

 


×
Subiecte în articol: Regele Mihai I
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close