Antena 3, finalistă New York Festivals International Television & Film Awards 2013

de D.D.    |    31 Ian 2013   •   11:35
Antena 3, finalistă New York Festivals International Television & Film Awards 2013
Antena 3 este singura televiziune din România nominalizată în finala premiilor pentru cele mai bune filme şi programe TV din întreaga lume, acordate anual de către New York Festivals.

Carmen Avram şi echipa emisiunii "În Premieră" au ajuns în finală cu materialul "Ultima frontieră", la categoriile Docudrama şi Best Editing, si cu reportajul "Pe-un picior de iad" la categoria Best Camerawork.


"Ultima frontieră", anchetă realizată de Carmen Moise (reporter), Cristian Tamaş (imagine) şi Lenard Zsolt (montaj), spune povestea graniţei de vest a României, o veritabilă fortăreaţă ridicată de regimul comunist împotriva propriului popor, în încercarea de a opri exodul fugarilor spre Occident. A fost Zidul Berlinului pentru români, cu deosebirea ca acest "zid" a fost, de fapt, cea mai sângeroasă frontieră a Europei.

"ULTIMA FRONTIERĂ" - partea I


ULTIMA FRONTIERĂ - partea a II-a


"Pe-un picior de iad", realizat tot de Carmen Moise, Cristian Tamaş şi Lenard Zsolt, prezintă viaţa mizeră pe care o duc oamenii de la marginea oraşului Baia Mare. Ei locuiesc în case cu şobolani, fără curent, fără apă, fără bani, hrănindu-şi copiii cu mâncare găsită la gunoi, păstrând totuşi, în sărăcia lor inimaginabilă, dragostea faţă de o ţară de la care nu mai aşteaptă nimic.

URMĂRIŢI REPORTAJUL "PE-UN PICIOR DE IAD"

În competiţia pentru cele mai bune producţii TV şi filme s-au înscris materiale din peste 50 de ţări, fiind prezente nume ca CNN, HBO, SPIEGEL TV, Showtime Networks, BBC Worldwide, Discovery, National Geographic.

Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu format din regizori, producători şi scenarişti consacraţi, alături de profesionişti de media din întreaga lume.


Accesaţi lista completă a finaliştilor

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

x close