Antena 3 CNN Actualitate Media Badea: Dumnezeu ne protejează pe noi de cutremur, pe japonezi nu-i protejează!

Badea: Dumnezeu ne protejează pe noi de cutremur, pe japonezi nu-i protejează!

Badea: Dumnezeu ne protejează pe noi de cutremur, pe japonezi nu-i protejează!
16 Mar 2011   •   00:02

"Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul" este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea "În gura presei". Este lumea lui Badea.

Badea vorbeşte în emisiunea de marţi despre posibilitatea producerii în România a unui cutremur asemănător celui din Japonia şi despre asigurările lui Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, care susţine că nu există riscul producerii unui cutremur de 7 grade în România, până în anul 2040.

Badea afirmă ironic că nu are ce să se întâmple la noi în ţară, pentru că "noi aicia deţinem centrul şmecheriei din Univers" şi "Dumnezeu ne protejează pe noi, pe japonezi nu-i protejează. Dumnezeu nu-i place pe japonezi, pentru că în primul rând ei nu sunt creştini, darămite creştini ortodocşi [...]Ştiţi bine că Dumnezeu nu-i place decât pe creştinii ortodocşi".

Acesta consideră că "Gheorghe Mărmureanu e în domeniul cutremurului ceea ce Isărescu e în domeniul leului" şi spune că el nu crede că Mărmureanu este un om de ştiinţă atât de performant, cum evident japonezii nu au, încât să îşi dea seama peste câte decenii va avea loc un cutremur major.

Referitor la siguranţa clădirilor din România, Mircea Badea afirmă: "Eu nu cred că există clădiri sigure în România în general".

 

Vedeţi înregistrările emisiunii  În gura presei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

×
Subiecte în articol: cutremur Dumnezeu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close