Antena 3 CNN Actualitate Media Basmele românilor, de la Jurnalul Naţional

Basmele românilor, de la Jurnalul Naţional

Basmele românilor, de la Jurnalul Naţional
14 Oct 2010   •   17:27

A fost odată ca niciodată... că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti. O lume a poveştilor cu zâne şi eroi, balauri şi feţi - frumoşi. |n fiecare vineri, începând cu 15 octombrie, Jurnalul National îţi aduce ?Basmele romanilor?. O colecţie nemuritoare! O colecţie pentru biblioteca familiei tale. 10 volume cu toate basmele povestite şi nepovestite!

Basmele românilor...O colecţie menită să ne reamintească ce înseamnă cu adevărat rădăcinile noastre. O colecţie care demonstrează o dată în plus identitatea culturală a poporului român. O colecţie scoasă ?din cea mai veche ladă de zestre a literaturii române şi a culturii noastre populare?. O colecţie care trebuie transmisă din generaţie în generaţie.

Colecţia ?Basmele românilor? va cuprinde un număr de zece volume de basme populare româneşti, structurate în funcţie de culegători ? folclorişti celebri şi prestiogioşi cărturari români din secolul al XIX-lea precum Petre Ispirescu, Dumitru Stăncescu, G. Dem Teodorescu sau Ion Pop-Reteganul.
?Basmele românilor? reprezintă un prilej de reeditare a unor îndrăgiţi clasici ai genului, dar şi o ocazie de a face dreptate unor culegători pe nedrept uitaţi, reintroducând în circuitul culturii române nume precum I.C. Fundescu sau N.D.Popescu, ale căror volume nu au mai fost reeditate de mai bine de un veac.
În toate basmele, amprenta stilistică, scrisul frumos meşteşugit al culegătorului vor fermeca cititorii de orice vârstă cel puţin la fel de mult ca şi păţaniile fabuloase prin care trec personajele de basm.

Primul volum al colecţiei te invită într-o călătorie fascinantă...vino în lumea celor mai frumoase basme ale lui Petre Ispirescu alături de Prâslea cel voinic,  Greuceanu,  ?Făt-Frumos şi balaurul cu şapte capete?, ?Zâna Zânelor? şi multe alte personaje fantastice.

Vă invităm la lectură...într-o lume plină de poveste!

×
Subiecte în articol: Jurnalul National
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close