Căderea Guvernului Ungureanu, în presa internaţională: Desemnarea unui nou premier, o procedură care s-ar putea dovedi complicată

de A.M.P    |    27 Apr 2012   •   19:00
Căderea Guvernului Ungureanu, în presa internaţională: Desemnarea unui nou premier, o procedură care s-ar putea dovedi complicată Foto: Mediafax

Căderea Guvernului Ungureanu nu a rămas fără ecou în lume. Principalele agenţii internaţionale de presă acordă spaţii ample moţiunii de cenzură care a condus la demiterea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, notând că problemele politice de la Bucureşti intervin în contextul misiunii de evaluare a FMI şi a UE, scrie Mediafax.

"Guvernul de centru-dreapta condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost înlăturat, vineri, printr-o moţiune de cenzură depusă de opoziţie", scrie agenţia France-Presse, notând că problemele politice de la Bucureşti intervin în contextul misiunii de evaluare a FMI şi a Uniunii Europene.

"Guvernul României a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură", titrează agenţia Bloomberg, precizând că Executivul de la Bucureşti a fost acuzat de lipsă de transparenţă în vânzarea companiilor de stat şi de acordarea de subvenţii, în mod privilegiat, autorităţilor locale.

"Demiterea Guvernului României ar putea complica sarcina FMI de a evalua un nou acord", precizează Bloomberg.

"Guvernul de centru-dreapta al României a fost demis la două luni după ce fusese instalat, existând riscul izbucnirii unei crize politice şi compromiterii programului de austeritate bugetară", observă Reuters.

"Preşedintele Traian Băsescu, un aliat al lui Ungureanu, va trebui să desemneze un nou prim-ministru care să aibă susţinerea Parlamentului, o procedură care s-ar putea dovedi complicată", explică agenţia.

"Guvernul României a căzut în cadrul unei moţiuni de cenzură", titrează agenţia Associated Press.

x close