Antena 3 CNN Actualitate Media Cristian Preda, despre excluderea din PDL: În aceste cazuri, mă întreb ce caută intelectualii în politică

Cristian Preda, despre excluderea din PDL: În aceste cazuri, mă întreb ce caută intelectualii în politică

Cristian Preda, despre excluderea din PDL: În aceste cazuri, mă întreb ce caută intelectualii în politică
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    04 Apr 2012   •   22:10

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, cel care a fost propus pentru excluderea din partid, nu regretă nici un atac la adresa formaţiunii politice democrat-liberale, iar situaţia de faţă îl face să se întrebe ce caută intelectualii în politică. Afirmaţiile au fost făcute în ediţia de miercuri seară a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Nu cred că am comis vreodată excese de limbă, nu regret nimic", a spus Preda, referitor la atacurile sale la adresa PDL.

"O să mă adresez BPN al PDL pentru a fi ascultat, voi solicita colegilor mei să mă asculte, pentru a lămuri nişte lucruri care au condus la situaţia în care ne aflăm astăzi. Eu nu vreau să pozez într-o victimă, voi cere o întâlnire şi apoi voi trage concluziile. Asemenea situaţii mă fac să-mi pun nişte întrebări - ce caută intelectualii în politică", a adăugat europarlamentarul PDL.

Luni, europarlamentarul Cristian Preda a fost propus de Biroul Permanent Naţional al PDL pentru excludere din partid. 30 de membri PDL au votat "pentru", doi "împotrivă" şi un vot a fost nul. Hotărârea finală ar urma să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL. Printre cei care au votat excluderea sa din PDL se numără Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Teodor Baconschi.

În ceea ce priveşte subiectul excluderii sale din partid, Cristian Preda a spus că se va adresa BPN al PDL pentru a fi ascultat, deoarece vrea să lămurească nişte lucruri care au condus la situaţia în care se află astăzi.

Cristian Preda este europarlamentar, profesor universitar şi a fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu.

Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, a precizat că el a votat împotriva excluderii. 

Elena Udrea a declarat luni că, în cazul în care în BPN al partidului se va propune excluderea europarlamentarului Cristian Preda, ea va vota "pentru".

Deputatul PDL Silviu Prigoană a precizat şi el, tot luni, că a cerut în scris BPN al PDL excluderea din partid a lui Cristian Preda.




×
Subiecte în articol: cristian preda Sinteza Zilei Mihai Gidea
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close