Antena 3 CNN Actualitate Media Dezvăluiri: Puterea ştia că tăierea pensiilor era neconstituţională!

Dezvăluiri: Puterea ştia că tăierea pensiilor era neconstituţională!

Dezvăluiri: Puterea ştia că tăierea pensiilor era neconstituţională!
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    24 Apr 2012   •   23:01

Rodica Nassar, Preşedinta Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, a susţinut, marţi, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", că Puterea ştia că tăierea pensiilor era neconstituţională!

Potrivit acesteia, ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.107 din 6 decembrie 2010 a Guvernul Boc a fost semnată de Emil Boc şi contrasemnată de ministrul sănătăţii, ministrul Finanţelor şi cel al Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ordonanaţa şi-a urmat apoi cursul firesc. A mers la Senat, unde a fost dezbătută de comisiile de specialitate, a trecut de plenul Senatului şi a ajuns în Camera Deputaţilor.

Comisia de sănătate şi familie şi comisia pentru muncă şi protecţie Socială au fost solicitate în comun pentru această ordonanţă. Conform Rodicăi Nassar, cei din Opoziţie au fost prezenţi, dar politicienii din arcul guvernamental nu au fost.

"Am votat respingerea acestei ordonanţe. Prin urmare, raportul trimis plenului a fost cel de respingere. Ajuns în plen, Mircea Toader a solicitat retrimiterea raportului la comisie. Apoi, raportul a fost retrimis plenului şi din nou trimis către comisie", a precizat Preşedinta Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.

Rodica Nassar susţine că cei de la Putere ştiau că tăierea pensiilor este ilegală şi a venit şi cu dovezi în afirmaţiile făcute. Preşedinta Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor a prezentat în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" stenogramele discuţiilor avute de politicieni.

Rodica Nassar a afirmat că, în cursul zilei de miercuri, 25 aprilie, va avea loc o şedinţă în care se va rediscuta această ordonanţă de urgenţă. "Fac apel la partidele din arcul guvernamental să participe. Am să mizez pe votul lor pentru a respinge această ordonanţă de urgenţă în integralitatea ei", a spus Rodica Nassar.


×
Subiecte în articol: Ordonanta de Urgenta Sinteza Zilei
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close