Antena 3 CNN Actualitate Media Elena Udrea, "regina telegondolelor", a tolerat ilegalităţi. România riscă să fie amendată de UE din cauza ei

Elena Udrea, "regina telegondolelor", a tolerat ilegalităţi. România riscă să fie amendată de UE din cauza ei

Elena Udrea, "regina telegondolelor", a tolerat ilegalităţi. România riscă să fie amendată de UE din cauza ei
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    28 Aug 2012   •   23:29

Comisia Europeană a deschis un dosar de infringement împotriva statului ro­mân în urma unei afaceri imobiliare cu ilegalităţi tolerate de autorităţi.

Proiectul Greenfield, din zona Băneasa, al fir­mei Impact, este în mijlocul acestui scandal, în urma că­ru­ia statul român riscă să fie amendat.

Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3, a arătat, în ediţia de marţi seară, că întregul proiect Greenfield a fost realizat în perioada în care Videanu era primarul Capitalei, iar Elena Udrea, minis­tru al Turismului.

Potrivit Adevărul, avizul de urbanism pentru cartierul Greenfield din Băneasa a fost obţinut ilegal, în mandatul primarului Videanu, iar după constatarea ilegalităţilor, minis­trul Elena Udrea nu a dat curs rapoartelor de control şi nu a dispus sesizarea Parchetului. 

În această situaţie, Co­misia Europeană a demarat măsura de infringement contra României.  

Firma Impact SA primea în 2007 avizul de urbanism pentru dezvoltarea cartierului Greenfield din Băneasa. Pentru căile de acces în cartier, Impact SA avea nevoie de un drum forestier de aproximativ 1,3 kilometri. Drumul aparţine Regiei Naţionale a Pădurilor, iar pentru a deveni cale de acces a cartierului au fost măsluite documente şi s-au folosit relaţii la nivel înalt.

Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti 112/2007, acest drum a fost „furat" de la Direcţia Silvică Ilfov şi trecut ca stradă de acces pentru cartierul Greenfield.



Urmăreşte înregistrarea emisiunii AICI.

Citeşte şi:
Susţinătorii lui Băsescu se ceartă între ei. Udrea şi Neamţu au avut un schimb dur de replici

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Elena Udrea
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close