Antena 3 CNN Actualitate Media Florin Georgescu, la Sinteza Zilei: TVA-ul nu se va micşora, iar cota unică nu se va modifica până la sfârşitul anului

Florin Georgescu, la Sinteza Zilei: TVA-ul nu se va micşora, iar cota unică nu se va modifica până la sfârşitul anului

Florin Georgescu, la Sinteza Zilei: TVA-ul nu se va micşora, iar cota unică nu se va modifica până la sfârşitul anului
Sursa foto: foto: Antena3
09 Mai 2012   •   22:00

În această seară, invitatul special al lui Mihai Gâdea la Sinteza Zilei este vicepremierul Florin Georgescu. Ce a găsit în vistieria guvernului, ce majorări de salarii şi pensii poate face, ce plan de relansare al economiei are şi când vom scăpa de austeritate, acestea sunt doar o parte din întrebările la care noul ministru al finanţelor Florin Georgescu va răspunde, în exclusivitate, la Sinteza Zilei.

Vezi principalele declaraţii ale acestuia: 

- Este în hotărârea Parlamentului, prin care s-a aprobat investirea Guvernului Ponta, un punct, aşa cum a fost şi în 1999, în decembrie, cu Mugur Isărescu, un articol care prevede suspendarea mea de la BNR de la depunerea jurământului până la încheierea mandatului acestui guvern. Aşa scrie în hotărârea Parlamentului.

- Aşa cum se menţiona în spaţiul public, în a fi ministrul Finanţelor sau membru al guvernului este bine a avea o anumită vârstă, mai mică decât am eu acum. Aşa încât e ca la fotbal, mai ajuţi echipa, dar vreo 15  - 20 minute, dar după i-a lăsat pe cei care aveau vârsta adecvată să îşi continue activitatea. Eu mă voi întorce la BNR după aceste 6 luni. La BNR este o activitate interesantă, care mi se potriveşte.

- După ce tragem linie la finalul anului, când funcţionăm liber pe piaţă, import - export, ne aflăm în situaţia unui stat debitor. Populaţia consumă, guvernul cheltuieşte şi economia privată investeşte. Aceste elemente sunt mai mari decât producţia naţională. Trebuie să ne împrumutăm ca să aducem importuri. Producţia este mai mică decât consumul, diferenţa fiind de 100% - producţie, 114% - consum. Acum consumăm cu 2 - 3 procente peste ce producem. Că nu mai sunt surse de finanţare.



- Alţi oameni ai noştri lucrează pentru a-i termina pe "oamenii deştepţi" care primesc "bursă" de la stat. Trebuie să îi atacăm frontal.

- Pensionarii nu trebuie să mai facă nimic. Să aştepte să le vină pensia acasă, pentru că îşi vor primi toţi banii înapoi.

- Dacă puneţi votul unde trebuie, vor şi creşteri de pensii, şi de salarii, dar dacă nu îl puneţi unde trebuie veţi primi încă o rundă de ajustări.

- Fondurile europene, sectorul energetic, zona transporturilor, sectorul agricol, stimularea investiţiilor autohtone vor crea locuri de muncă şi creştere economică.

- Dacă banii din pensii nu se dau înapoi în 16 tranşe îmi dau demisia.

- Cea mai mare greşeală este cota unică. A doua este mărirea TVA. Urmează impozitarea pensionarilor pentru sănătate sau tăierea asistenţei sociale, aceastea două fiind pe acelaşi loc.

- TVA-ul celor cu drepturi de autor care câştigă până în 65,000 de euro pe an dispare.


Vezi aici înregistrarea integrală a emisiunii Sinteza Zilei.




×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close