Fundaţia Andreei Marin Bănică, "Preţuieşte viaţa", salvează bolnavii de cancer

de S.T.    |    14 Mar 2012   •   23:33
Fundaţia Andreei Marin Bănică, "Preţuieşte viaţa", salvează bolnavii de cancer Foto: Antena 3

Andreea Marin Bănică, preşedinte al fundaţiei "Preţuieşte viaţa", a fost invitata lui Mihai Gâdea, miercuri seară, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei".

Vedeta derulează campanii umanitare, pe teme de sănătate, printre care şi lupta împotriva cancerului, iar visul ei este să aducă în România tehnologia care există în ţările mai avansate. "Îmi doresc ca românii să nu aibă o rudă, un prieten sau un vecin bolnav de cancer", a afirmat Andreea Marin.

"Avem medici extraordinari la noi acasă, trebuie doar să împingem sistemul", consideră Andreea. Vedeta tv a participat la un eveniment organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, unde medicii români au intrat în contact cu medici specializaţi în oncologie din Turcia.Andreea cunoaşte foarte bine problemele cu care românii de confruntă în sistemul de sănătate şi , nu de puţine ori, i-a întâlnit pe cei care se bat şi chiar înving această maladie teribilă, cancerul. 

Cunoscând medicina din Turcia, pacientă fiind, Andreea a prins curaj să gândească că există formule ce vor învinge necruţătoarea boală. În acest sens, a invitat în România medici specializaţi pe oncologie pentru a se întâlni cu medicii noştrii.

"Medicii au văzut bolnavi, s-au întâlnit cu studenţi, au făcut prezentări ale ultimelor noutăţi în tratarea cancerului, încercând să ne dăm mână şi să învăţăm ceva mai mult din disciplina unei ţări care e cu un pas înainte în medicină", a precizat Andreea Marin Bănică, la "Sinteza Zilei".Pentru că românii au minte ,spune ea, soluţiile de performanţă vor fi în curând în spitalele din România. "În Turcia există o tehnologie la care noi tânjim. Românii au minte, mai e cazul să stea umăr lângă umăr şi să facă mai mult decât vorbesc", a adăugat vedeta tv.


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "SINTEZA ZILEI" DE LA ANTENA 3.

x close