Antena 3 CNN Actualitate Media Ioan Mang: Am o relaţie bună cu premierul Ponta, nu mi-a cerut să demisionez

Ioan Mang: Am o relaţie bună cu premierul Ponta, nu mi-a cerut să demisionez

Ioan Mang: Am o relaţie bună cu premierul Ponta, nu mi-a cerut să demisionez
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    11 Mai 2012   •   23:18

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a răspuns invitaţiei lui Victor Ciutacu la emisiunea "Vorbe grele". Mang a declarat că o parte din banii Ministerului Educaţiei, mai precis 219 milioane lei, au fost transferaţi, înainte de plecarea cabinetului Ungureanu, în fondul de rezervă al premierului, spre a fi daţi primăriilor PDL.

"O parte din banii ministerului Educaţiei au fost transferaţi în rezerva bugetară a premierului Ungureanu pentru finanţarea primăriilor PDL. Înainte de plecarea Guvernului s-au transferat 19 milioane, iar anterior alte 200 de milioane de lei", a afirmat Mang.

Declaraţia ministrului a fost făcută după ce a fost întrebat despre "mizele" scandalului în care este acuzat de plagiat.

"Mizele sunt şi altele", a mai spus Mang, referindu-se la 35 de milioane de euro pentru informatizarea şcolilor, pentru care licitaţia nu a avut încă loc.

Potrivit ministrului Educaţiei, faptul că se tot amână luarea unor decizii va crea probleme privind înscrierea copiilor la şcoli.

Răspunzând, în direct, la Antena 3, contestatarilor săi şi gravelor acuzaţii care i-au fost aduse, Ioan Mang a declarat că trage speranţe ca acest scandal "să fie mai mult din exterior, decât din interior".

"Am încercat în aceste zile să tratez mai puţin subiectul acesta (n.r.- scandalul de plagiat care îl are ca protagonist)", iar unii dintre colegi m-au criticat pentru că nu am răspuns acuzaţiilor", a spus ministrul.

În data de 9 mai, Comisia de Etică de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică a primit mai multe sesizări de plagiat. Acuzaţiile au fost îndreptate atât către ministrul Educaţiei, cât şi către soţia acestuia, au precizat cei de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, vineri, la "Vorbe Grele", că lucrarea în care este acuzat de plagiat apare pe un site din Ucraina. "Eu nu am trimis niciodată lucrări în Ucraina. Nu am nicio legătură cu lucrarea asta şi nu îmi asum nimic din conţinutul ei", a spus ministrul Educaţiei.

Ioan Mang consideră că respectiva lucrare a fost publicată cu numele său în dreptul autorului de cineva care vrea să-l calomnieze. Ministrul nu exclude nici posibilitatea ca cineva să vrea să-l facă "mai om de ştiinţă decât este".

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, vineri, că s-a gândit de multe ori la demisie, însă nu pentru că s-ar considera vinovat, ci pentru că "e prea multă suferinţă în jur".

Mang a susţinut cu tărie că lucrările la care se face referire în acuzaţiile de plagiat nu îi aparţin.  Cu un calm ieşit din comun, Mang a susţinut că va lăsa justiţia să facă dreptate în acest caz.

"Va urma ca avocaţii cu care am stat de vorbă  să se ocupe de această problemă. Trebuie să depistăm cine a postat pe site-ul facultăţii ucrainiene această lucrare(...) Eu nu o am pe lista de lucrări, nici pe aceasta, nici pe cea publicată la Craiova", a declarat Mang, la "Vorbe Grele".

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seara, că a cerut Academiei Române ca un grup de specialişti să verifice acuzaţiile de plagiat formulate la adresa ministrului Educaţiei şi a precizat că, dacă aceste acuzaţii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui să demisioneze.

În cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu, Ioan Mang a susţinut că are o relaţie bună cu premierul Victor Ponta şi că acesta nu i-a cerut până acum să demisioneze, precizând însă că va face acest lucru, în contextul scandalului de plagiat, dacă asta "ajută partidul şi imaginea guvernului".

"Deocamdată, nu mă gândesc să demisionez. (...) Avem multă treabă de făcut la Educaţie", a mai spus Mang, la Antena 3.



Ioan Mang, senator de Bihor, şeful departamentului de Educaţie din PSD, fost propus, în data de 6 mai, de premierul Victor Ponta pentru preluarea portofoliului Educaţiei, înlocuind-o pe lista Cabinetului pe Corina Dumitrescu.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a cerut, miercuri, demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, "pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină", iar fostul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat, vineri, că liderii PDL i-au cerut primului ministru ca până luni să decidă înlocuirea lui Ioan Mang de la Ministerul Educaţiei.

În replică, Ioan Mang a spus despre acuzaţia de plagiat că este "o acţiune politică", al cărei scop ar fi crearea de haos în sistemul de învăţământ şi a declarat că îi va da în judecată pe cei care îl acuză de plagiat.

VEZI AICI INREGISTRAREA INTEGRALA A EMISIUNII "VORBE GRELE" DE LA ANTENA 3







×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close