Antena 3 CNN Actualitate Media Judecătorul CC spune că erata este o ILEGALITATE

Judecătorul CC spune că erata este o ILEGALITATE

Judecătorul CC spune că erata este o ILEGALITATE
Sursa foto: Foto: caon.ro
08 Aug 2012   •   21:32

În această seară, la Sinteza Zilei află amănunte explozive despre scrisoarea extrem de controversată trimisă aparent de judecătorul Augustin Zegrean, în care se menţionează adăugarea unui paragraf la hotărârea Curţii Constituţionale, paragraf ce contrazice în întregime hotărârea CCR.

Cine a scris scrisoarea? Cine a luat decizia? Cine a semnat-o? Ce spune un judecător al Curţii despre această situaţie incredibilă şi cine se joacă cu voturile democratice a 8 milioane şi jumătate de oameni?


Judecătorul Tudorel Toader a intrat într-o convorbire telefonică directă cu Mihai Gîdea, în care a explicat faptul că el a părăsit Bucureştiul, vineri, 3 august, în jurul orei 13.30, iar după "acea dată şi oră" nu ştie ce s-a întâmplat, fiind plecat în concediu "undeva în Vrancea", însă ceea ce s-a dat publicat pe site-ul Curţii Constituţionale reprezintă "voinţa şi sensul deciziei luate", în data de 2 august cu privire la cauza referendumului.

Tudorel Toader consideră că "într-o perioadă tulbure, cu probleme controversate", probabil, dintr-o "regretabilă eroare" s-a vehiculat numele său ca fiind implicat în modificările survenite deciziei Curţii Constituţionale dată în 2 august. "O mică diversiune, probabil", a adăugat judecătorul Toader.

Despre erata solicitată luni, 6 august, de către conducerea Curţii Constituţionale în sensul îndreptării deciziei publicate în Monitorul Oficial, judecătorul constituţional a spus că a aflat din presă, la fel ca şi despre sesizarea Comisiei de la Veneţia. "Am aflat ca orice cititor", a arătat judecătorul.
   
Judecătorul Tudorel Toader a susţinut că l-a sunat pe judecătorul Ştefan Minea, care asigură permanenţa la conducerea Curţii, întrebându-l despre erată.

Tudorel Toader a precizat că nu a fost "întrebat, consultat despre eroarea materială" sau despre sesizarea Comisiei de la Veneţia.
   
"Am convingerea că lucrurile se vor clarifica. Am avut în această seară o convorbire cu domnul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-am solicitat convocarea Plenului Curţii, pentru lămurirea situaţiilor, fiind mai mulţi judecători care susţin acest demers", a afirmat Tudorel Toader.
   
Întrebat dacă ceea ce s-a publicat pe site-ul Curţii Constituţionale reprezintă opinia sa, judecătorul Toader a spus că este voinţa şi sensul deciziei luate de Plenul Curţii, iar ce s-a petrecut ulterior - cine a redactat, semnat, comunicat - nu are nicio legătură.

Tudorel Toader a declarat că miercuri seara a avut o discuţie cu preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-a solicitat convocarea Plenului, pentru a lămuri toate aspectele, având în vedere şi faptul că nu a ştiut de sesizarea Comisiei de la Veneţia.

Miercuri, judecătorul Curţii Constituţionale Ion Predescu a declarat următoarele: 






Urmăreşte înregistrarea integrală a emisiunii Sinteza Zilei.







×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close