Antena 3 CNN Actualitate Media Leonard Doroftei: Şi eu am fost ajutat, îi ajut pe alţii la rândul meu

Leonard Doroftei: Şi eu am fost ajutat, îi ajut pe alţii la rândul meu

Leonard Doroftei: Şi eu am fost ajutat, îi ajut pe alţii la rândul meu
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Noi 2011   •   17:08
Emisiunea "Voluntar de Profesie", difuzată duminică la Antena 3, l-a avut în prim plan pe Leonard Doroftei. Despre Leonard Doroftei nu mai sunt foarte multe lucruri de spus. Centura de campion mondial WBA la profesionişti, campion mondial la amatori, de două ori campion european, două medalii olimpice de bronz, la Barcelona, în1992 şi la Atlanta în 1996, de cinci ori campion naţional la senori şi trei ani consecutiv campion naţional la juniori.

Sunt cifrele lui Leonard Doroftei. „Leul”, după cum i-au spus canadienii, sau „Moşu'”, cum îl ştiu ai lui, românii.

Moşu a crescut într-o mahala de la marginea Ploieştiului. Se bătea pe stradă cu un băiat când fratele acestuia din urmă l-a văzut şi l-a dus la sala de box. A fost dragoste la prima vedere.


Totuşi, Moşu nu a uitat de unde a plecat şi acum lucrează cu 15 copii care provin din familii sărace. Antrenorii de la diverse cluburi din ţară i-au trimis aici, pentru că nu mai aveau cu ce să îi întreţină. Aici au găsit un pat, mâncare caldă şi oameni cărora le pasă de ei. Merg la şcoală şi se antrenează în fiecare zi. Cei mai mulţi dintre ei nu vor ajunge să ridice o centură de campion mondial deasupra capului, dar boxul îi ţine departe de droguri, necazuri şi îi disciplinează.

„Foarte mulţi renunţă la şcoală. E, aici am găsit posibilitatea să îi băgăm la şcoală. Iar ăsta este obiectivul meu primordial. Să îşi termine şcoala. Nu să fac din ei mari campioni. Au terminat şcoala, au de ales", spune Doroftei.
 

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close