Antena 3 CNN Actualitate Media Mircea Badea: Dacă furnizorii de cablu ar putea fi schimbați din telecomandă, RCS ar avea o mare problemă

Mircea Badea: Dacă furnizorii de cablu ar putea fi schimbați din telecomandă, RCS ar avea o mare problemă

Mircea Badea: Dacă furnizorii de cablu ar putea fi schimbați din telecomandă, RCS ar avea o mare problemă
23 Apr 2012   •   01:03

Mircea Badea a vorbit în cadrul emisiunii ”În gura presei”, de la Antena 3, despre practicile necomerciale ale companiei RCS-RDS, care a retras de pe platforma de satelit Digi, în mod abuziv, posturile Intact Media Group. RCS nu a respectat nici cele mai elementare norme de conduita comerciala, ignorand cu rea credinta solicitarile Intact Media Group de a ajunge la un acord si luand decizia intempestiva de a scoate din grila de programe de pe satelit posturile Intact cu o zi inainte de termenul stabilit pentru negocierea conditiilor comerciale privind retransmisia.

Când vorbim despre un post de televiziune, este foarte ușor cu telecomanda. Dacă nu îți place ce vezi, apeși butonul și schimbi. Când vorbim însă despre un furnizor de cablu e mult mai complicat. Pentru că am semnat un contract, pentru că am dat niște bani. Eu cred că dacă nu ar fi avut Antenele în ofertă, nu ar fi semnat acele contracte. Și nu e atât de simplu să schimbi un furnizor de cablu, cum e să schimbi un post, dacă nu îți convine. Eu cred că dacă ar fi o telecomandă și pentru furnizori, băieții ăștia ar avea o problemă cu afacerea”, a declarat Mircea Badea.

Realizatorul TV a adăugat că RCS a făcut zeci de milioane de euro din această afacere, fără să plătească, până acum, niciun leu trustului Intact. ”Să zicem că nu prea te uiți la Antene. Dar faptul că aia îți iau vreo trei posturi, tu având un contract semnat, pentru că așa au vrut ei, ți se pare normal? Fără să te consulte? Ei din afacerea asta cu farfuria fac niște zeci de milioane de euro anual. La Antene, spre deosebire de alte posturi pentru care plătesc să le aibă în grilă, nu au dat niciun cent. Nici măcar un leu.

”Se ajunge la o situație de nedorit în România, și anume să te uiți numai la ceea consideră cablistul că e bine să te uiți. Și nu e bine deoarece el profită de monopol în anumite zone, acolo unde consumatorul nu are alternativă. Nu e în regulă”, a avertizat Mircea Badea.



Vedeți aici înregistrarea integrală a emisiunii În gura presei, cu Mircea Badea.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close