Antena 3 CNN Actualitate Media Mircea Badea: Schengen nu are nicio legătură cu justiţia. Are cu contrabanda

Mircea Badea: Schengen nu are nicio legătură cu justiţia. Are cu contrabanda

Mircea Badea: Schengen nu are nicio legătură cu justiţia. Are cu contrabanda
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Dec 2010   •   23:52

"Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul" este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În Gura Presei. Este lumea lui Badea.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, marţi, în termeni duri justiţia din România, referindu-se în principal la Consiliul Superior al Magistraturii, despre care susţine că va reprezenta o problemă la aderarea României la Spaţiul Schengen. Mircea Badea a comentat afirmaţiile şefului statului, explicând că aderarea nu are nicio legătură cu justiţia, ci mai degrabă cu contrabanda, care nu s-ar mai putea desfăşura la fel de uşor.

"Schengen, vorba domnului Ciuvică, este despre graniţe. Adică atunci când ieşi din România să nu te mai întrebe nimeni nimic. Dacă o iei de la Bucureşti, nu te mai opreşti până la London. Asta înseamnă Schengen, fără graniţe. (...) Nu cred că are vreo legătură cu CSM. Nu am o părere deloc bună despre justiţie din România, pentru că o cunosc, dar nu are legătură. Are legătură cu contrabanda. Pentru că dacă se termină graniţele, orice TIR cu orice, poate să plece din România şi să ajungă la Paris nestingherit. Despre asta este vorba", este de părere Mircea Badea.

Mircea Badea, despre aderarea la Schengen

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close